ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μαθήματα άμυνας από τον Μπαστόνι: «Έσβησε» τον Χάαλαντ! (vid)
Μια Σέλτικ να την πιείς στο ποτήρι, η Σλόβαν όμως το γκολ της βραδιάς! (vid)
Άνοιξε τα… ρολά του στο τέλος ο Γκαζανίγκα, νίκη στο 90′ η Παρί! (vid)
Γκίτενς… έκπληξη και γλυκό «διπλό» για την Ντόρτμουντ! (vids)
Η Ίντερ σίγησε την πολυδιαφημισμένη επίθεση της Σίτι! (vids)
Κρύος ιδρώτας στη Σίτι: Πρόβλημα με Ντε Μπρούιν και βγήκε αλλαγή! (vids)
Ποιες Παρί, Σίτι, Ίντερ; Η Σέλτικ τραβά ΟΛΑ τα βλέμματα στην Ευρώπη! (vids)
Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: «Βράζει» στον πάγκο του ο Ιντζάγκι! (vid)
Μπριζ – Ντόρτμουντ: Δραστήριος ο Τζόλης, απίθανο δοκάρι οι Βέλγοι! (vids)
Το πιστεύει ο Φλικ: «Μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League»
Στα… περιστέρια το σουτ του Σαβίνιο από πολύ καλή θέση! (vid)
Champions League: Το είδαμε ΚΑΙ αυτό… Έγινε «καμίνι» το «Έτιχαντ» (vid)
Έφτασε Αθήνα για την ΑΕΚ ο Μαρσιάλ! (vid)
«Στο Ρέντη έμαθε να σουτάρει»: Απολαυστικό το πρώτο γκολ του Λάτσι στο Champions League! (vid)
Αγανάκτησε ο Κουντέ: «Πρέπει να απεργήσουμε!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Premier League

Η Άρσεναλ έδειξε στην Άστον Βίλα πως σερβίρουν την… εκδίκηση! (vid)

Η Άρσεναλ πήρε μία πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Άστον Βίλα με σκορ 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή.

Η Άρσεναλ έδειξε στην Άστον Βίλα πως σερβίρουν την… εκδίκηση! (vid)

Η Άστον Βίλα είχε πάρει… αέρα. Οι παίκτες έλεγαν πολλά. Ο προπονητής της το ίδιο. Λογικό ίσως, μετά τις δύο περσινές νίκες τους. Μάλιστα, πριν τη σέντρα του εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Άρσεναλ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Premier League για να… παίξει με τα νεύρα των Λονδρέζων έβαλε μέχρι και την κούπα του Champions League στη φισούνα.

Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους -από άποψη απόδοσης- όμως έκαναν το πιο μεστό και το πιο αποτελεσματικό και κάπως έτσι επικράτησαν με σκορ 2-0. Όχι μόνο νίκησαν. Αλλά κράτησαν και ανέπαφη την εστία τους. Και αυτό το οφείλουν σε ένα μεγάλο ποσοστό τόσο στην αστοχία του Γουότκινς, όσο και στις επεμβάσεις του Ράγια.

Σε ακόμη ένα ματς ο Τροσάρ έκανε τη διαφορά, μπαίνοντας ως αλλαγή.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Άρσεναλ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας και αυτή που έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά η Άστον Βίλα έδειχνε να γίνεται πιο απειλητική, να βγαίνει περισσότερο μπροστά και γενικότερα να θέλει και να ζητάει την μπάλα στα πόδια της, ώστε να απειλήσει την εστία του Ράγια.

Οι φιλοξενούμενοι με τις πολλές πάσες τους είτε θα προσπαθούσαν να χτυπήσουν από τις πτέρυγες -κυρίως από τα αριστερά με τον Μαρτινέλι- και σε δεύτερη φάση να παίξουν από τον άξονα. Οι παίκτες του Έμερι ήταν καλά προετοιμασμένοι οπότε από το κέντρο και με γρήγορες αντεπιθέσεις σε μερικές φάσεις έβαλαν δύσκολα στους Λονδρέζους.

Η Άρσεναλ απείλησε τον Μαρτίνες με σουτ του Σάκα από τα δεξιά μέσα από την περιοχή. Αλλά ο Αργεντινός βγήκε νικητής. Η πιο μεγάλη στιγμή του αγώνα, όμως, ανήκε στην Άστον Βίλα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος του Γκάμπριελ αλλά ο Γουότκινς στο 24′ από πολύ καλή θέση και χωρίς πίεση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ράγια. Έτσι, το 0-0 έμεινε στο πρώτο μέρος παρά την ένταση που υπήρχε και από τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άστον Βίλα ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν μελετήσει καλύτερα το παιχνίδι και να κερδίζουν τις πιο πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Από την άλλη η Άρσεναλ ήταν κάπως μονοδιάστατη και δεν μπορούσε να απειλήσει επί της ουσίας την εστία του Μαρτίνες. Μάλιστα, ο Ράγια έπρεπε να κάνει μία από τις πιο δύσκολες και εντυπωσιακές επεμβάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια για να μην δεχτεί η Άρσεναλ γκολ, σταματώντας τον Γουότκινς από πολύ κοντά.

Μιας και δεν μπήκε εκεί το γκολ ο Αρτέτα έκανε μία αλλαγή που άλλαξε το παιχνίδι. Πέρασε τον Τροσάρ στη θέση του Μαρτινέλι. Ο Βέλγος χρειάστηκε μόλις μία επαφή πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα των «χωριατών» με το 1-0 να γίνεται υπέρ της Άρσεναλ στο 67′ μετά από αρκτές πάσες με τον Τροσάρ από κοντά να εκτελεί σε πρώτο χρόνο τον Μαρτίνες για το 1-0. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν πιο εύκολα να βγουν μπροστά και να το κάνουν αυτό, βρίσκοντας χώρους. Κάπως έτσι ήρθε και το 2-0 από τον Παρτέι, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή στο 77′ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μαρτίνες.

Η Άστον Βίλα προσπάθησε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Ράγια. Αυτό δεν έγινε και έτσι το 2-0 έμεινε ως το τέλος με την Άρσεναλ να παίρνει μία σημαντική και πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ