Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ζοάο Πέδρο και… τάβλα η Γιουνάιτεντ (vid)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ζοάο Πέδρο και… τάβλα η Γιουνάιτεντ (vid)

Ανίατη ασθένεια η αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μοιραίο το «χαστούκι» (2-1) από την Μπράιτον στο AMEX.

24.08.2024 | 16:29

Η Μπράιτον ήταν η μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρηση κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Γλάροι» εκμεταλλεύτηκαν τα ολέθρια λάθη στην άμυνα των αντιπάλων τους και με… buzzer beater του Ζοάο Πέδρο στο 95′ πήραν 2η νίκη στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια. Κάκιστη η εικόνα της Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ!

Το ματς

Το AMEX φιλοξένησε μια κλασική αναμέτρηση των τελευταίων ετών στην Premier League. Η Μπράιτον υποδέχθηκε στην έδρα της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δύο ομάδες που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους και σήμερα ήθελαν αμφότερες να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους συνεχίζοντας με θετικό πρόσημο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν η μία της άλλης στον αγωνιστικό χώρο. Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο μισάωρο ήταν απόλυτα μοιρασμένη με τις δύο ομάδες να ψάχνουν δειλά δειλά την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με τους Ράσφορντ και Μπρούνο Φερνάντες να δημιουργήσουν κινδύνους όμως μάταια. Η Μπράιτον από την άλλη έδειχνε πιο σοβαρή στο χορτάρι. Έτσι δικαίως στο 32′ βρήκε τη μεγάλη της στιγμή και κατάφερε να προηγηθεί γράφοντας το 1-0.

Ο Ζοάο Πέδρο πήρε τη μπάλα από τα δεξία, έκανε τη σέντρα και βρήκε ιδανικά τον Μιτόμα. Ο τελευταίος πάσαρε στον Γουέλμπεκ και ο Βρετανός έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα. Απούσα σε όλη τη φάση η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι τα 45′ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και αν προσπάθησε δε βρήκε αντίδραση. Μοιραία το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0 υπέρ της Μπράιτον!

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μπαίνουν πιο δυναμικά στο παιχνίδι. Πίεσαν περισσότερο τον αντίπαλο, κέρδισαν περισσότερες μπάλες και έψαξαν με καλύτερες προϋποθέσεις το τέρμα της ισοφάρισης. Τελικά για καλή τους τύχη αυτό ήρθε στο 60΄με δράστη τον Αμάντ Ντιαλό. Ο πιτσιρικάς βγήκε από τα δεξιά, «έσπασε» το οφσάιντ και με κούρσα πάτησε μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μπράιτον. Έκανε το σουτ, οι κόντρες τον ευνόησαν και η μπάλα κατευθύνθηκε στα δίχτυα. 1-1!  Δέκα λεπτά μετά η Γιουνάιεντ «άγγιξε» την ανατροπή όμως οι παίκτες του Τεν Χαγκ τα έκαναν μαντάρα. Ο Μπρούνο Φερνάντες πάσαρε παράλληλα στη μεγάλη περιοχή της Μπράιτον, βρήκε τον Γκαρνάτσο και ο Αργεντινός έκανε το σουτ. Ο Ζίρκζεε έβαλε το γόνατό του και ακούμπησε τη μπάλα εκατοστά πριν από περάσει από το σουτ του Γκαρνάτσο. Ο διαιτητής μέσω του VAR ακύρωσε το τέρμα σωστά ως οφσάιντ!

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η Μπράιτον ήταν αυτή που έδειχνε περισσότερο ικανή να πετύχει το γκολ της νίκης. Οι «Γλάροι» πίεσαν αρκετά στο φινάλε, έβαλαν στην μεγάλη περιοχή την αντίπαλο. Στο 95′ ο Ζοάο Πέδρο βρέθηκε στη καρδιά της μεγάλης περιοχής και με κεφαλιά έκανε το 2-1 τινάζοντας τους οπαδούς της ομάδας του στον αέρα! Απούσα και πάλι η άμυνα της Γιουνάιτεντ. Τελικό σκορ, 2-1!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version