ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μαθήματα άμυνας από τον Μπαστόνι: «Έσβησε» τον Χάαλαντ! (vid)
Μια Σέλτικ να την πιείς στο ποτήρι, η Σλόβαν όμως το γκολ της βραδιάς! (vid)
Άνοιξε τα… ρολά του στο τέλος ο Γκαζανίγκα, νίκη στο 90′ η Παρί! (vid)
Γκίτενς… έκπληξη και γλυκό «διπλό» για την Ντόρτμουντ! (vids)
Η Ίντερ σίγησε την πολυδιαφημισμένη επίθεση της Σίτι! (vids)
Κρύος ιδρώτας στη Σίτι: Πρόβλημα με Ντε Μπρούιν και βγήκε αλλαγή! (vids)
Ποιες Παρί, Σίτι, Ίντερ; Η Σέλτικ τραβά ΟΛΑ τα βλέμματα στην Ευρώπη! (vids)
Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: «Βράζει» στον πάγκο του ο Ιντζάγκι! (vid)
Μπριζ – Ντόρτμουντ: Δραστήριος ο Τζόλης, απίθανο δοκάρι οι Βέλγοι! (vids)
Το πιστεύει ο Φλικ: «Μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League»
Στα… περιστέρια το σουτ του Σαβίνιο από πολύ καλή θέση! (vid)
Champions League: Το είδαμε ΚΑΙ αυτό… Έγινε «καμίνι» το «Έτιχαντ» (vid)
Έφτασε Αθήνα για την ΑΕΚ ο Μαρσιάλ! (vid)
«Στο Ρέντη έμαθε να σουτάρει»: Απολαυστικό το πρώτο γκολ του Λάτσι στο Champions League! (vid)
Αγανάκτησε ο Κουντέ: «Πρέπει να απεργήσουμε!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Premier League

Βρήκε… κόκκαλο στη γλαρόσουπα η Άρσεναλ! (vid)

Η πρώτη απώλεια βαθμών για την Άρσεναλ ήρθε σχετικά νωρίς, αφού έμεινε στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Μπράιτον στο 1-1.

Βρήκε… κόκκαλο στη γλαρόσουπα η Άρσεναλ! (vid)

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει, έχοντας πολλές ομοιότητες με την περσινή για την Άρσεναλ. Πρεμιέρα με νίκη και δη ίδιο σκορ (2-0). Μετά «διπλό» και στο δεύτερο εντός έδρας ματς απώλεια βαθμών. Πέρυσι ήταν η Φούλαμ. Φέτος η Μπράιτον.

Το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με τους «γλάρους». Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν, αλλά, μετά την αποβολή του Ντέκλαν Ράις –μία φάση που έχει ήδη ξεκινήσει κουβέντα για τους διαιτητές- όλα άλλαξαν με τους «γλάρους» να σκοράρουν με τον Ζοάο Πέδρο για το 1-1 που έμεινε ως το τέλος.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους Λονδρέζους με Χάβερτς και Σάκα ενώ ήταν με δέκα. Σπουδαία επέμβαση του Ράγια όταν έπρεπε.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα. Τόσο για την Άρσεναλ, όσο και για την Μπράιτον. Και οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι η μία της άλλης. Οπότε δεν υπήρχαν χώροι για να βγουν μπροστά. Όσες φορές το προσπάθησε η Άρσεναλ οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι.

Στο 30′ ήρθε η πρώτη σημαντική στιγμή. Και αυτή μετά από λάθη στην άμυνα των Λονδρέζων. Οι παίκτες του Αρτέτα δεν έδιωξαν σωστά την μπάλα με τον Χάβερτς να βγάζει… ασίστ στον Μιτόμα με το κεφάλι, αλλά, το σουτ του Ιάπωνα ήταν πολύ έξω για να απειλήσει ουσιαστικά τον Ράγια. Στο 38′ η Άρσεναλ όχι μόνο έκανε ευκαιρία, μα κατάφερε να πανηγυρίσει γκολ.

Ο Χάβερτς κέρδισε μία μονομαχία με τον Σάκα να τον βρίσκει εκ νέου στον κενό χώρο και τον Γερμανό να τελειώνει υποδειγματικά για το 1-0. Από εκεί και πέρα η Μπράιτον προσπάθησε να βγει μπροστά χωρίς επιτυχία με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε μία φάση που άλλαξε για τα καλά τις ισορροπίες. Μιας και στο 49′ ο Ράις είδε την κόκκινη κάρτα επειδή… στραβοκοίταξε τονΧίσενγουλντ, ενώ εκείνος τον χτύπησε στα πόδια. Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Άγγλου μέσου.

Από εκεί και πέρα ήταν λογικό και επόμενο η Μπράιτον να βρει περισσότερους χώρους, να δημιουργήσει καλές στιγμές και να φέρει εν τέλει το ματς στα ίσα με τον Ζοάο Πέδρο στο 58′. Ο Αρτέτα για να καλύψει το κενό του Ράις ανακάτεψε την τράπουλα, έκανε αλλαγές και η Άρσεναλ είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ από το 70′ και έπειτα όταν το ματς είχε γίνει… ροντέο. Η πρώτη με τον Χάβερτς και η δεύτερη με τον Σάκα. Αλλά και η Μπράιτον έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Ράγια να σταματάει τους φιλοξενούμενους.

Παρά την υπεροχή της σε κατοχή μπάλας και σε σουτ οι «γλάροι» δεν κατάφεραν να σημειώσουν δεύτερο γκολ με το 1-1 να μένει ως το τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την Άρσεναλ και το πρώτο γκολ που δέχτηκε για την τρέχουσα σεζόν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ