Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Εμφατικό διπλό της Λίβερπουλ, εκμηδένισε στο έπακρο τη Γιουνάιτεντ! (vid)
Premier League

Εμφατικό διπλό της Λίβερπουλ, εκμηδένισε στο έπακρο τη Γιουνάιτεντ! (vid)

Μετά από τρία χρόνια, η Λίβερπουλ ισοπέδωσε ξανά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (0-3). Ιστορικό διπλό για τον Σλοτ.

01.09.2024 | 19:58

Το απόλυτο τρία στα τρία έκανε η Λίβερπουλ στη μετά Κλοπ εποχή. Ο Άρνε Σλοτ κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα του στο διπλό επί της άσπονδης εχθρού της, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το εμφατικό 3-0. Μετά από 270 αγωνιστικά λεπτά, οι «ρεντς» δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ, ενώ μοιράζονται την κορυφή μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Από την πλευρά του, ο Σλοτ έγινε ο πρώτος προπονητής της Λίβερπουλ μετά από αείμνηστο, Τζορτζ Κέι, όπου όταν πρωτοπήγε στον πάγκο της ομάδας του Μερσεϊσάιντ το μακρινό 1936, νίκησε τη Γιουνάιτεντ εκτός έδρας. Κανένας άλλος τεχνικός της Λίβερπουλ δεν νίκησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην πρώτη του επίσκεψη στο «Ολντ Τράφορντ»! Να αναφέρουμε πως η Λίβερπουλ είχε να πάρει νίκη στην έδρα της Γιουνάιτεντ από το ιστορικό 0-5 τον Οκτώβριο του 2021.

Το ματς

Η Λίβερπουλ πατούσε καλύτερα στο χορτάρι του «Θεάτρου των Ονείρων» και το πιστοποίησε με το γκολ του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 7′. Παρά το ότι ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μοχάμεντ Σαλάχ, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο αποφασισμένοι. Το γεγονός όμως ότι το σκορ δεν άνοιξε τελικά με την τύχη να χαμογελά στην ομάδα του Τεν Χαγκ, δεν έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή ένα γκολ από πλευράς γηπεδούχων.

Τουναντίον, το σύνολο του Άρνε Σλοτ διατήρησε τον χαρακτήρα του. Στο 35ο λεπτό πιστοποίησε την ανωτερότητά του σήμερα ανοίγοντας το σκορ και «παγώνοντας» το «Ολντ Τράφορντ». Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με το κακό του πόδι (το δεξί), με τον Λουίς Ντίαζ να κάνει το 0-1. Πέντε λεπτά μετά η Γιουνάιτεντ επιχείρησε να ισοφαρίσει, αλλά η προσπάθεια του Μαζράουι σταμάτησε στον Άλισον.

Δίχως ανάσα η Λίβερπουλ, πάλευε μόνος του ο Ζίρκζεϊ

Μέσα σε οκτώ λεπτά οι «κόκκινοι» παραβίασαν την εστία των «κόκκινων διαβόλων» για δεύτερη φορά σήμερα. Ξανά οι ίδιοι πρωταγωνιστές, με τον Σαλάχ να μοιράζει εκ νέου ασίστ στον Ντίαζ και τον Κολομβιανό εξτρέμ να πλασάρει με τη μία τον Αντρέ Ονάνα.

Στο 52ο λεπτό η Γιουνάιτεντ παραλίγο να μπει στο ματς, όμως ο Άλισον είπε όχι σχεδόν εξ επαφής στον Τζόσουα Ζίρκζεϊ. Ομολογουμένως ο Ολλανδός διεθνής επιθετικός πάλευε μόνος του ώστε να κουνήσει το διχτάκι του τέρματος της Λίβερπουλ. Έτσι, αντί για το 1-2, έγινε το 0-3. Από δημιουργός, ο Μο Σαλάχ έγινε εκτελεστής με εύστοχο πλασέ στο 56ο λεπτό. Ο Ζίρκζεϊ ξανά στο 64′ απείλησε τον Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος τον νίκησε ξανά.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με τη Γιουνάιτεντ να έχει συμβιβαστεί με τη δεύτερη φετινή της ήττα. Η Λίβερπουλ από πλευράς της είχε μερικές ακόμη καλές φάσεις στο παιχνίδι. Σημαντικότερη εκείνη του Σζομποσλάι ο οποίος με ένα τέρμα μπροστά του, έκανε ανούσιες προσποιήσεις και έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-4.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version