Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σέρχιο Ράμος: Άλλες εποχές όταν ο leyenda παρουσιάστηκε από τη Ρεάλ (pic)
Retro Stories

Σέρχιο Ράμος: Άλλες εποχές όταν ο leyenda παρουσιάστηκε από τη Ρεάλ (pic)

Σαν σήμερα πριν από 19 ολόκληρα χρόνια, ο Σέρχιο Ράμος παρουσιάστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει θρύλος της.

08.09.2024 | 18:55

Μια προσεχώς φθινοπωρινή μέρα σαν σήμερα το 2005, η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε έναν μετέπειτα θρύλο της. Δεν το γνώριζε τότε προφανώς, ούτε ο ίδιος ο Σέρχιο Ράμος. Οκτώ του Σεπτέμβρη η «βασίλισσα» έκανε την παρουσίαση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού τον οποίο είχε αγοράσει από τη Σεβίλλη, έναντι του ποσού των 27 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Δεκαεννιά χρόνια πριν, στα δεκαεννιά του ο Ράμος έγινε ποδοσφαιριστής της πιο πετυχημένης ομάδας του πλανήτη. Με εννιά κατακτήσεις Champions League/Κυπέλλου Πρωταθλητριών τότε, για να αφήσει τον σύλλογο με 13, προτού αποχωρήσει για την Παρί Σεν Ζερμέν. Για 16 χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής των Μαδριλένων όντας εκ των πιο πετυχημένων της ιστορίας της. Συνολικά 22 τρόπαια κατέκτησε με τους «μερέγχες» ο Ισπανός.

Μια κατηγορία μόνος του ο Σέρχιο Ράμος

Αρχικά είχε έρθει ως δεξιός μπακ, ενώ μετέπειτα έγινε στόπερ. Το ταλέντο του ήταν τέτοιο που μπορούσε να παίξει όπου ήθελε σε ανασταλτική θέση. Δεν αρκούνταν μόνο σε αυτά τα καθήκοντα όμως ο Σέρχιο Ράμος. Μιας και είχε έφεση και στο σκοράρισμα. Το… μύριζε το γκολ όποτε ανέβαινε προς την αντίπαλη εστία κυρίως σε εκτελέσεις κόρνερ. Η κεφαλιά του φαρμακερή, καίρια σε πολλές περιπτώσεις την ύστατη στιγμή. Εκεί που στο μπάσκετ λέμε «η μπάλα καίει».

Ένα πρόχειρο παράδειγμα το 2014 όταν στη Λισαβόνα η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μια ανάσα πραγματικά από το να κατακτήσει το πρώτο Champions League της ιστορίας της. Ο Ράμος είχε διαφορετική άποψη και με δική του κεφαλιά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε το παιχνίδι στην παράταση όπου έπειτα η Ρεάλ συνέτριψε τους «ροχιμπλάνκος» με 4-1 για να σηκώσουν το «La Decima», δηλαδή το δέκατο Champions League της λαμπρής τους ιστορίας.

Συνολικά ο σπουδαίος Ισπανός στόπερ φόρεσε 671 φορές τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, σκοράροντας 101 γκολ, ενώ είχε και 40 ασίστ. Για την ιστορία, το πρώτο του τέρμα με τη μαδριλένικη ομάδα το είχε πετύχει ενάντια στον Ολυμπιακό στις 6 Δεκεμβρίου 2005 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (2-1 νίκη των Πειραιωτών). Για την ώρα πάντως, δυστυχώς είναι χωρίς ομάδα ο Ράμος…

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version