Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η OPTA μίλησε: Αυτή θα σηκώσει το Champions League φέτος! (pic)
Champions League

Η OPTA μίλησε: Αυτή θα σηκώσει το Champions League φέτος! (pic)

Η OPTA ενόψει της έναρξης του νέου Champions League, έβγαλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης και μάλιστα με ποσοστό 25,3%!

12.09.2024 | 20:34

Tην ερχόμενη Τρίτη (17/9) θα ακουστεί για πρώτη φορά ο ύμνος του νέου Champions League. Συνολικά 36 ομάδες θα ξεκινήσουν την πορεία τους, που θα είναι η μεγαλύτερη και πιο δαιδαλώδη στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στο κόσμο, για να σηκώσουν το τρόπαιο στις 31 Μαΐου 2025 στο Μόναχο, στην «Αλιάνζ Αρένα».

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο υπερυπολογιστής της ΟPTA, της βρετανικής εταιρίας αθλητικών αναλύσεων, προέβλεψε, με βάση διαφορετικές στατιστικές παραμέτρους, ότι η Μάντσεστερ Σίτι, για άλλη μια φορά, είναι το κορυφαίο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με πιθανότητα 25,3%.

Έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να αποδείξει για ακόμα μία φορά ότι τα στατιστικά και οι προβλέψεις, σταματάνε όταν αρχίσει να κυλάει η μπάλα. Οι Μαδριλένοι, κάτοχοι του τίτλου, ενισχυμένοι με τον Κιλιάν Μπαπέ, ξεκινάνε ξανά στη δεύτερη θέση με 18,2%. Για την OPTA, ακολουθούν η Ίντερ (10,9%), η Άρσεναλ (6,3%) και, η Μπάγερ Λεβερκούζεν (5,4%), ενώ η Μπαρτσελόνα έχει 5,2% πιθανότητες να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ακόμα πιο πίσω είναι η Λίβερπουλ (4,2%), η Μπάγερν Μονάχου (4,1%), η Παρί Σεν Ζερμέν (4,1%) και η Γιουβέντους (1,1%).

Τα μεγάλα αουτσάιντερ του Champions League

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, φιναλίστ του τελευταίου τελικού, ξεκινά από την 11η θέση με 2,4%, ακριβώς όπως και η Λειψία, ενώ η Αταλάντα, νικήτρια του Europa League, ξεκινά στη 14η θέση με 1,7%. Ακριβώς πιο πάνω βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μοιράζεται πιθανότητες 2,2% με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ η Χιρόνα έχει 1% πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο.

Το πιο περίπλοκο πρόγραμμα, σύμφωνα με την Opta, φέρεται να έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού εκτός από τη Χιρόνα, θα αντιμετωπίσει, Άρσεναλ, PSV Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σάλτσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι και Στουτγάρδη.

Αντίθετα το πιο εύκολο έχει η Σέλτικ, η οποία θα αντιμετωπίσει τις, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ντόρτμουντ, Αταλάντα, Λειψία, Μπριζ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιουνγκ Μπόις και Αταλάντα. Ωστόσο, η Opta της δίνει μόνο 21,1% πιθανότητες να περάσουν την πρώτη φάση.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version