Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα: Ο Ντεμπελέ την… πλήγωσε για τελευταία φορά!
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα: Ο Ντεμπελέ την… πλήγωσε για τελευταία φορά!

Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε και τα τελευταία χρήματα για τη μεταγραφή του Ουσμάν Ντεμπελέ, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 148 εκατομμύρια ευρώ.

12.09.2024 | 22:56

Το 2017 η Μπαρτσελόνα εισέπραξε 222 εκατομμυρία ευρώ όταν η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ. Η Μπαρτσελόνα χρησιμοποίησε στη συνέχεια μέρος αυτού του ποσού για να υπογράψει τον Ουσμάν Ντεμπελέ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο καταλανικός σύλλογος εξασφάλισε τον Ντεμπελέ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2017, φέρνοντας τον ταλαντούχο Γάλλο εξτρέμ, ο οποίος τότε ήταν μόλις 20 ετών. Το αρχικό ποσό της μεταγραφής ορίστηκε στα 105 εκατομμύρια ευρώ, με επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ σε πιθανά μπόνους βάσει διαφόρων στόχων σχετικά με την απόδοση του παίκτη.

Η Μπαρτσελόνα ξεπλήρωσε επιτέλους την μεταγραφή του Ουσμάν Ντεμπελέ

Αρκετά από αυτά τα μπόνους ήταν σχετικά εύκολο να επιτευχθούν. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε φορά που προκρινόταν στο UEFA Champions League, στόχος που επιτεύχθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντεμπελέ. Επιπλέον, η Ντόρτμουντ δικαιούνταν άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε φορά που ο Ντεμπελέ πραγματοποιούσε 25 εμφανίσεις για την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλαπλές πληρωμές καθώς ο παίκτης συγκέντρωνε χρόνο συμμετοχής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sport Bild», το τελικό κόστος της μεταγραφής του Ντεμπελέ ανήλθε σε 148 εκατομμύρια ευρώ. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε όλα τα χρήματα πλέον στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ σημειώνεται πως η ίδια έλαβε μόλις 50,4 εκατομμύρια ευρώ από την Παρί Σεν Ζερμέν για τον Γάλλο εξτρέμ.

Διαβάστε επίσης: Η Μπαρτσελόνα «ξεφορτώνεται» τον Ντε Γιόνγκ κοιτώντας πρωταθλητή Ευρώπης!

Πάνω από ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Ντεμπελέ, η Μπαρτσελόνα τακτοποίησε τελικά όλες τις εκκρεμότητες που είχε προς την Μπορούσια Ντόρτμουντ, κλείνοντας ένα δαπανηρό και παρατεταμένο μεταγραφικό έπος. Αν και η θητεία του Ντεμπελέ στη Μπαρτσελόνα είχε κάποιες καλές στιγμές, συνολικά δεν ήταν μία καλή μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα ούτε σε αγωνιστική επίπεδο και τελικά ούτε και σε οικονομικό επίπεδο.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version