ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μαθήματα άμυνας από τον Μπαστόνι: «Έσβησε» τον Χάαλαντ! (vid)
Μια Σέλτικ να την πιείς στο ποτήρι, η Σλόβαν όμως το γκολ της βραδιάς! (vid)
Άνοιξε τα… ρολά του στο τέλος ο Γκαζανίγκα, νίκη στο 90′ η Παρί! (vid)
Γκίτενς… έκπληξη και γλυκό «διπλό» για την Ντόρτμουντ! (vids)
Η Ίντερ σίγησε την πολυδιαφημισμένη επίθεση της Σίτι! (vids)
Κρύος ιδρώτας στη Σίτι: Πρόβλημα με Ντε Μπρούιν και βγήκε αλλαγή! (vids)
Ποιες Παρί, Σίτι, Ίντερ; Η Σέλτικ τραβά ΟΛΑ τα βλέμματα στην Ευρώπη! (vids)
Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: «Βράζει» στον πάγκο του ο Ιντζάγκι! (vid)
Μπριζ – Ντόρτμουντ: Δραστήριος ο Τζόλης, απίθανο δοκάρι οι Βέλγοι! (vids)
Το πιστεύει ο Φλικ: «Μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League»
Στα… περιστέρια το σουτ του Σαβίνιο από πολύ καλή θέση! (vid)
Champions League: Το είδαμε ΚΑΙ αυτό… Έγινε «καμίνι» το «Έτιχαντ» (vid)
Έφτασε Αθήνα για την ΑΕΚ ο Μαρσιάλ! (vid)
«Στο Ρέντη έμαθε να σουτάρει»: Απολαυστικό το πρώτο γκολ του Λάτσι στο Champions League! (vid)
Αγανάκτησε ο Κουντέ: «Πρέπει να απεργήσουμε!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μάντσεστερ Σίτι

«Παγώνουν» τα χαμόγελα για την κατηγορούμενη, Μάντσεστερ Σίτι

Κρίσιμη η αυριανή μέρα για τη Μάντσεστερ Σίτι που θα βρεθεί στο εδώλιο για τις 115 οικονομικές παραβάσεις.

«Παγώνουν» τα χαμόγελα για την κατηγορούμενη, Μάντσεστερ Σίτι

Η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην Premier League και τη Μάντσεστερ Σίτι, μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες που κατηγορείται για πολλαπλά οικονομικά παραπτώματα, ξεκινά τη Δευτέρα (16/9), ενώπιον ανεξάρτητης επιτροπής, ύστερα από μήνες αναμονής και φημολογίας.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Με 115 κατηγορίες να βαραίνουν τον σύλλογο και την πρωταθλήτρια Αγγλίας, που στηρίζεται από τα κεφάλαια των Εμιράτων, το όλο θέμα έχει χαρακτηριστεί ως «η αθλητική δίκη του αιώνα». Η απουσία δικαστή και ενόρκων δεν αναιρεί τη σοβαρότητα της υπόθεσης, καθώς μια ανεξάρτητη επιτροπή θα εξετάσει τα στοιχεία και τις καταθέσεις των δύο πλευρών για εβδομάδες, με την τελική απόφαση να αναμένεται στις αρχές του 2025, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Η Premier League, διοργανώτρια του δημοφιλέστερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος παγκοσμίως, ισχυρίζεται πως η Μάντσεστερ Σίτι παρέκαμψε σκόπιμα τους οικονομικούς κανονισμούς μεταξύ 2009 και 2018 για να ενισχύσει τις αγωνιστικές της φιλοδοξίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Σίτι κατέκτησε τρεις τίτλους πρωταθλήματος, και αργότερα, συνέχισε να προσθέτει τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Champions League το 2023.

Αφού συνέταξε το κατηγορητήριο, η Premier League παρέπεμψε τον σύλλογο σε ανεξάρτητη επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2023. Η ακρόαση των δύο πλευρών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, κεκλεισμένων των θυρών και σε άγνωστη τοποθεσία. Ο δικαστικός αγώνας αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα εβδομάδες, με την ετυμηγορία να αναμένεται τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, στην καλύτερη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται πως έχει παραβιάσει τους οικονομικούς κανονισμούς μετά την εξαγορά της το 2008 από την κοινοπραξία Abu Dhabi United Group (ADUG), ιδιοκτησίας του Σεΐχη Μανσούρ. Η ADUG φέρεται να επένδυσε υπερβολικά κεφάλαια, παρακάμπτοντας τα οικονομικά όρια, διοχετεύοντας τα χρήματα κρυφά μέσω της χορηγού Etihad Airways, της αεροπορικής εταιρείας των Εμιράτων που έχει τα δικαιώματα ονομασίας του σταδίου της ομάδας.

Επιπλέον, υπάρχουν καταγγελίες για μη δηλωμένους επιπρόσθετους μισθούς που πληρώθηκαν στον πρώην προπονητή Ρομπέρτο Μαντσίνι και σε κάποιους παίκτες. Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει επίσης να απαντήσει σε κατηγορίες για παραβιάσεις των κανονισμών του οικονομικού fair play από την UEFA και την Premier League για την περίοδο 2013-2018.

Συνολικά, ο σύλλογος αντιμετωπίζει 115 κατηγορίες: 80 αφορούν οικονομικά παραπτώματα (2009-2018), και 35 κατηγορίες σχετίζονται με τη φερόμενη έλλειψη συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Οι πιθανές κυρώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και αποκλεισμό από την Premier League, όπου η Σίτι έχει κερδίσει έξι από τους επτά τελευταίους τίτλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή από οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να καθυστερήσει την τελική έκβαση της υπόθεσης για αρκετούς μήνες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ