Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Please mind the…Gabriel! (vid)
Premier League

Please mind the…Gabriel! (vid)

Με ήρωα τον Γκάμπριελ Μαγκαλάες η Άρσεναλ νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 την Τότεναμ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

15.09.2024 | 18:03

Το έκανε ΚΑΙ αυτό η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα! Οι «κανονιέρηδες» για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Premier League κατάφεραν να πάρουν τρεις σερί νίκες στην έδρα της Τότεναμ. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος επικράτησαν με σκορ 1-0.

Ήρωας για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γκάμπιρελ Μαγκαλάες. Ο Βραζιλιάνος στόπερ, πέρα ότι πραγματοποίησε μία απίθανη εμφάνιση σταματώντας κάθε επίθεση των γηπεδούχων, ήταν αυτός όπου με μία άπιαστη κεφαλιά στο 64′ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του που έδειξε ότι μεγαλώνει το… κενό απέναντι στην Τότεναμ!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου τα είχαν όλα. Ένταση, πάθος, δυνατές μονομαχίες, φάσεις και κίτρινες κάρτες. Η Τότεναμ ήταν εκείνη που έλεγχε το ματς και γενικότερα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Από την άλλη η Άρσεναλ με το που την έπαιρνε ή θα έκανε κάποια βαθιά μπαλιά και θα την έχανε ή θα της την έκλεβαν οι γηπεδούχοι που πίεζαν με δύναμη και ένταση πολύ ψηλά.

Η απουσία του Ράις και του Όντεγκαρντ, όπως ήταν λογικό, φαινόταν με… κλειστά τα μάτια για τους «κανονιέρηδες». Η πρώτη καλή φάση του ντέρμπι ανήκει στους γηπεδούχους με τον Κουλουσέφσκι με τον Ράγια να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Η Άρσεναλ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο 15′ το λάθος του Μπεν Γουάιτ σε μία εύκολη πάσα παραλίγο να δώσει στον Σολάνκε την ευκαιρία για γκολ. Παρόλα αυτά ο Άγγλος φορ άργησε πάρα πολύ και ο Σαλιμπά τον έκλεισε αποτελεσματικά.

Στο 18′ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να καρδιοχτυπήσουν. Η σέντρα του Μαρτινέλι από τα αριστερά βρήκε το κεφάλι του Χάβερτς με τον Γερμανό να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Βικάριο τον νίκησε από κοντά. Στην επόμενη φάση ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Άρσεναλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ και έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει, όμως, το πλασέ του ήταν εύστοχος όχι δυνατό και έτσι ο Βικάριο το μπλόκαρε με σχετική άνεση με τον Σάκα λίγο πιο δίπλα να του κάνει παράπονα για πιθανή πάσα που μάλλον θα οδηγούσε σε γκολ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους είχε την υπογραφή του Σολάνκε. Σέντρα του Σον από τα αριστερά με τον έμπειρο φορ να πιάνει την κεφαλιά. Όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στην ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Ράγια που παρακολουθούσε τη φάση. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός χάλασε μιας και υπήρχε αρκετή ένταση, φάουλ και κίτρινες κάρες (επτά δέχτηκαν οι παίκτες και των δύο ομάδων).

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν σχετικά κακός από νωρίς. Η κεφαλιά του Σολάνκε στο 48′ ήταν αυτή που απείλησε τον Ράγια με την μπάλα να βγαίνει σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους και γενικότερα με κορυφαίους τους Γκάμπριελ, Σαλιμπά και Τίμπερ έδειχναν ότι δύσκολα θα δεχόντουσαν κάποια ευκαιρία από τους γηπεδούχους παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν πολύ ψηλά.

Στο 64′ έμελλε να έρθει η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Η Άρσεναλ κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά. Ο Σάκα ήταν αυτός που το εκτέλεσε με τον Γκάμπριελ να νικάει κατά κράτος την άμυνα της Τότεναμ και με πολύ δυνατή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βικάριο για το 1-0. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός όχι μόνο δεν ήταν καλός, αλλά, δεν υπήρχαν και αξιόλογες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Η τελευταία σπουδαία στιγμή της Τότεναμ για γκολ ήρθε στο 92′ σε εξαιρετικό σου του Κουλουσέφσκι, όμως, η μπάλα για λίγο πέρασε έξω και έτσι το 1-0 υπέρ της Άρσεναλ έμεινε ως το τέλος με τους παίκτες του Αρτέτα για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Premier League να φτάνουν τις τρεις σερί νίκες στην έδρα των Σπερς.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version