Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους: Ο ρόλος που αναλαμβάνει ο Κιελίνι μετά την επιστροφή του
Γιουβέντους

Γιουβέντους: Ο ρόλος που αναλαμβάνει ο Κιελίνι μετά την επιστροφή του

Γνωστός έγινε ο ρόλος που θα έχει ο Κιελίνι στη Γιουβέντους.

16.09.2024 | 22:12

Με την επιστροφή του στη Γιουβέντους, ο Τζόρτζιο Κιελίνι έχει δύο βασικές ευθύνες. Ο εμβληματικός 40χρονος αμυντικός θα ενεργεί ως απεσταλμένος της Γιουβέντους στις συναλλαγές της με εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς, όπως η FIGC, η UEFA, η FIFA και η ECA.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Δημοσίευμα της «Tuttosport» επισημαίνει δύο βασικά καθήκοντα στα οποία θα επικεντρωθεί ο Τσιελίνι στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων. Το πρώτο είναι η ανοικοδόμηση της τεταμένης σχέσης μεταξύ της Γιουβέντους και της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC). Τα τελευταία χρόνια, η σχέση αυτή έχει πληγεί σημαντικά λόγω διαφόρων περιστατικών. Η έναρξη της αμφιλεγόμενης ευρωπαϊκής Super League, στην οποία η FIGC αντιτάχθηκε σθεναρά, ξεκίνησε ένα σημαντικό ρήγμα. Επιπλέον, οι έρευνες των Prisma και Plusvalenza για τα οικονομικά της Γιουβέντους οδήγησαν στην παύση βασικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, και συνέβαλαν στον αποκλεισμό του συλλόγου από το UEFA Champions League την περασμένη σεζόν. Αποστολή του Κιελίνι θα είναι να βοηθήσει τη Γιουβέντους να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τη FIGC, προσφέροντας νέες προσεγγίσεις που μπορούν να ωφελήσουν τόσο τον σύλλογο όσο και το ιταλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του.

Οι νέοι ρόλοι του Κιελίνι στη Γιουβέντους

Το δεύτερο καθήκον που ανατέθηκε στον Κιελίνι είναι η αποκατάσταση της σχέσης της Γιουβέντους με την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA). Η Γιουβέντους είχε αποβληθεί από την ECA τον Απρίλιο του 2021 μετά το φιάσκο της Super League. Η απόφαση αυτή, που επικρίθηκε έντονα από πολλούς, οδήγησε στον προσωρινό αποκλεισμό της Γιουβέντους από την ECA. Ωστόσο, με την αποχώρηση του Ανιέλι, ο σύλλογος επανήλθε στην οργάνωση τον Ιούλιο του 2024.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπουφόν εξήγησε με τον πιο ρομαντικό τρόπο γιατί δεν άφησε τη Γιουβέντους όταν υποβιβάστηκε!

Ο ρόλος του Κιελίνι θα είναι να εξομαλύνει τη διαδικασία επανένταξης και να ενισχύσει και πάλι τη θέση της Γιουβέντους ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version