Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γκίτενς… έκπληξη και γλυκό «διπλό» για την Ντόρτμουντ! (vids)
Champions League

Γκίτενς… έκπληξη και γλυκό «διπλό» για την Ντόρτμουντ! (vids)

Ο Τζέιμι Γκίτενς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τα δύο γκολ που σημείωσε στην εκτός έδρας νίκη με σκορ 3-0 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

18.09.2024 | 23:53

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει δείξει ότι είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Ειδικά στην Ευρώπη. Οι Βεστφαλοί δυσκολεύτηκαν αρκετά στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Champions League.

Παρόλα αυτά πήραν ένα σημαντικό «τρίποντο» με σκορ 3-0 χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε ο Τζέιμι Γκίτενς. Ο νεαρός παίκτης πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι στο 68′, αλλά μέσα σε μερικά λεπτά σημείωσε δύο τέρματα και συνέβαλλε  τα μέγιστα, ώστε να έρθει αυτή η γλυκιά -σαν Kinder- νίκη για τους Γερμανούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο ρυθμός της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά καλός. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι τόσο η Μπριζ, όσο και η Ντόρτμουντ είχαν σκοπό να δημιουργήσουν και όχι να καταστρέψουν. Η μπάλα πήγαινε πάνω- κάτω. Όμως, τα λάθη ήταν αρκετά. Ειδικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κάτι που δεν βοήθησε να υπάρχουν πολλές φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο τερματοφυλάκων. Αν όμως η Μπριζ ήταν πιο εύστοχη ή πιο τυχερή θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 12′ όταν μετά από φάση διαρκείας ο Ονιαντίκα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της γερμανικής ομάδας. Αλλά στο οριζόντιο δοκάρι της.

Από την άλλη η Ντόρτμουντ έμελλε να τα αλλάξει όλα στο 68′. Όταν ο Γκίτενς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Ο ταλαντούχος παίκτης της γερμανικής ομάδας ήταν αυτός, όπου στο 76′ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Τσαν και με ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στους Βεστφαλούς. Ο ίδιος παίκτης στο 86′ κράτησε αρκετή ώρα την μπάλα, μέσα στην περιοχή, και με απίθανο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο κίπερ για το 2-0.

Το… κερασάκι στην τούρτα για τους Γερμανούς μπήκε στο 95′ από τον Γκιρασί μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το τελικό αποτέλεσμα.










Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version