Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Ίντερ σίγησε την πολυδιαφημισμένη επίθεση της Σίτι! (vids)
Champions League

Η Ίντερ σίγησε την πολυδιαφημισμένη επίθεση της Σίτι! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καλύτερη από την Ίντερ, όμως, δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

18.09.2024 | 23:53

Η Μάντσεστερ Σίτι το ένα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ το άλλο. Οι «πολίτες» δεν σταματάνε στην Αγγλία. Ωστόσο, η Ευρώπη είναι μία διαφορετική… ιστορία. Ειδικά τώρα που το Champions League άλλαξε. Κάτι που κατάλαβαν οι πρωταθλητές της Premier League από την πρώτη αγωνιστική στο «Έτιχαντ» με αντίπαλο την Ίντερ.

Οι Ιταλοί μπλόκαραν για τα καλά όλα τα μεγάλα όπλα της αγγλικής ομάδας και έτσι έφυγαν με το 0-0, δείχνοντας ότι ακόμα και η πολυδιαφημισμένη και ξακουστή επίθεση της Σίτι μπορεί να τα βρει σκούρα με ομάδες που παίζουν πιο αργό και τακτικό ποδόσφαιρο με ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο. Και αυτό έγινε πράξη: η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και έλεγχε τον αγώνα με τους παίκτες της Ίντερ να δίνουν χώρο και γενικότερα να περιμένουν τους αντιπάλους τους. Η αγγλική ομάδα παρά το γεγονός ότι έχει τον πιο… καυτό φορ σε όλη την Ευρώπη δεν κατάφερε να γίνε ιδιαίτερα απειλητική.

Οι γηπεδούχοι με τις πολλές και κοντινές τους πάσες προσπαθούσαν να σπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας της Ίντερ. Κάτι που δεν ήταν απλό και σίγουρο όχι εύκολο. Από την άλλη η ιταλική ομάδα έκανε πολλά κλεψίματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και θα μπορούσε να κάνει πολύ πιο δύσκολη τη ζωή των πρωταθλητών Αγγλίας αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική της πάσα και γενικότερα στην επιλογή λίγο έξω από την περιοχή του Έντερσον.

Η πιο μεγάλη στιγμή για τη Σίτι ήρθε στο 24΄με το σουτ του Σαβίνιο από καλή θέση να φεύγει πολύ έξω. Η Ίντερ δεν είχε κάποια πρωτοκλασάτη φάση, αλλά, έδειχνε ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των «πολιτών». Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με το 0-0 ο Ντε Μπρούιν είχε μία σύγκρουση με τον Ζόμερ. Κάτι που έφερε την αλλαγή του στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 53′ ο Νταρμιάν θα μπορούσε να σκοράρει. Αλλά ο έμπειρος μπακ μπροστά από τον Έντερσον αντί να πλασάρει έδωσε πάσα με το… τακουνάκι. Μία φάση που πέρασε χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ίντερ. Οι Ιταλοί είχαν πολύ συμπαγή άμυνα και η ζωή των Άγγλων ήταν δύσκολη. Ειδικά του Χάαλαντ που δεν μπορούσε να… αναπνεύσει. Στο 69′ ο Φόντεν από πολύ καλή θέση δεν νίκησε τον Ζόμερ και στο 79′ ήταν η σειρά του Γκβάρντιολ να δει τον έμπειρο κίπερ να βγαίνει νικητής.

Η Σίτι όσο και αν προσπάθησε, όσο και αν ανέβασε το ρυθμό της δεν βρήκε κάποια λύση. Ο Γκουντογκάν ήταν ο μοιραίος στο τέλος, αφού είχε δύο πολύ καλές κεφαλιές από καλή θέση. Η πρώτη στο  89′ και η δεύτερη στο 92′. Αλλά καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα του Ζόμερ με τον Ελβετό να χαμογελάει για το τελικό 0-0.




























Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version