Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Θλίψη στο ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Τότο Σκιλάτσι!
Ιταλία

Θλίψη στο ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Τότο Σκιλάτσι!

Ο Τότο Σκιλάτσι, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο, απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών.

18.09.2024 | 11:57

Ο Σαλβατόρε «Τότο» Σκιλάτσι, θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε το πρωί της Τετάρτης, αφήνοντας τον κόσμο του ποδοσφαίρου να θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου παίκτη. Ο Σκιλάτσι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου το 2022, αν και αποκάλυψε δημόσια την ασθένειά του τον Ιανουάριο του 2023. Στις 7 Σεπτεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε σταθερή κατάσταση, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στην ασθένεια.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο Σκιλάτσι έγινε γνωστός παγκοσμίως για τις εξαιρετικές του επιδόσεις κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Με έξι γκολ, η απόδοση του Σκιλάτσι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγήσει την Ιταλία στα ημιτελικά. Κατάφερε να πετύχει αρκετά σημαντικά γκολ σε αγώνες εναντίον της Αυστρίας και της Τσεχοσλοβακίας στη φάση των ομίλων, και συνέχισε να σκοράρει στους νοκ άουτ γύρους, μεταξύ άλλων στη φάση των «16», στον προημιτελικό, στον ημιτελικό και στον αγώνα της τρίτης θέσης εναντίον της Αγγλίας.

Απεβίωσε ο Σκιλάτσι σε ηλικία 59 ετών

Η αξιοσημείωτη παρουσία του Σκιλάτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του χάρισε το Χρυσό Παπούτσι ως πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Εκτός από αυτό, έλαβε επίσης το βραβείο Χρυσή Μπάλα, το οποίο τον αναγνώρισε ως τον καλύτερο παίκτη της Ιταλίας το 1990, εδραιώνοντας τη θέση του στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πέρα από τις διεθνείς επιτυχίες του, ο Σκιλάτσι είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα σε συλλογικό επίπεδο. Ξεκίνησε από τη Μεσίνα, όπου σημείωσε 61 γκολ σε 219 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα σε διάστημα επτά ετών. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για τη Γιουβέντους και αργότερα για την Ίντερ.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπέλινγκχαμ απάντησε στις φήμες: «Δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα στα αποδυτήρια της Ρεάλ»

Ο Σκιλάτσι αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μπάρμπαρα και τα τρία τους παιδιά, Τζέσικα, Ματία και Νικόλ. Τα όσα πέτυχε, ειδικά με τη φανέλα της Ιταλίας το 1990, δε θα ξεχαστούν από τους οπαδούς της «στρογγυλής θεάς», με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο να θρηνεί την απώλεια ενός θρύλου του.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version