Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Στάση Πριγκιπάτο για την Μπαρτσελόνα (vid)
Πρωτοσέλιδα

Στάση Πριγκιπάτο για την Μπαρτσελόνα (vid)

Η Μονακό έστειλε σαφές μήνυμα στην Μπαρτσελόνα (2-1)! Άλλο La Liga, άλλο Champions League!

19.09.2024 | 23:55

Παίζοντας με δέκα ποδοσφαιριστές από το 10ο λεπτό του αγώνα – αποβλήθηκε σωστά ο Έρικ Γκαρσία – η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική τύχη στο Μονακό. Οι Μονεγάσκοι σημείωσαν δύο πολύ όμορφα γκολ και έβαλαν φρένο στο ανίκητο σερί των «μπλαουγκράνα» στη σεζόν προσφέροντας τους το πικρό ποτήρι της ήττας στην πρεμιέρα τους στο φετινό Champions League. Ο Γιαμάλ το γκολ της Μπαρτσελόνα, το παρθενικό του τέρμα στα… αστέρια!

Το ματς

Πρεμιέρα για τις Μονακό και Μπαρτσελόνα στη League Phase του φετινού Champions League. Από τη μία οι Μονεγάσκοι που ήθελαν να μπουν με το… δεξί και να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα του Χάνσι Φλικ που πήγε στο Πριγκιπάτο με κεκτημένη ταχύτητα έχοντας ως προίκα το 5 στα 5 στην εκκίνηση της La Liga στην Ισπανία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους. Στο 10′ ο Τερ Στέγκεν… πούλησε τη μπάλα στην άμυνα. Πάσαρε χλιαρά στον Έρικ Γκαρσία, αυτός δεν πρόλαβε να γίνει αποδέκτης της μπάλας και χωρίς ουσιαστικά να το θέλει έριξε κάτω τον αντίπαλό του που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση λίγο πριν τη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε την παράβαση και ταυτόχρονα την απευθείας κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έμειναν με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς και έδωσαν έτσι το δικαίωμα στον αντίπαλο να ανέβει στο γήπεδο. Η Μονακό πήρε αμέσως πρωτοβουλίες και στο 16′ κατάφερε να βρει άμεσα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Άλκιους έκανε την ατομική ενέργεια, ταλαιπώρησε την άμυνα της Μπαρτσελόνα και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία. «Άγαλμα» ο Τερ Στέγκεν!

 


Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ένα γκολ στην… πλάτη και έναν παίκτη λιγότερο το πάλεψαν και δεν το έβαλαν κάτω. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ πήρε μπάλες, δημιούργησε τις συνθήκες και στο 28′ αντέδρασε φέρνοντας το παιχνίδι ξανά στην ισορροπία. Πρωταγωνιστής για τους «μπλαουγκράνα» στο 1-1 ποιος άλλος, ο Λαμίν Γιαμάλ. Ο 17χρονος αστέρας σούταρε με το δεξί και πέτυχε το παρθενικό του τέρμα στο Champions League γράφοντας τη δική του ιστορία στον θεσμό. Στη συνέχεια η Μονακό πήρε και πάλι τα ηνία, πίεσε για το γκολ που θα την έβαζε εκ νέου μπροστά όμως τελικά δεν το βρήκε. 1-1 αποτέλεσμα ημιχρόνου στο Πριγκιπάτο.




Στην επανάληψη, ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος. Οι γηπεδούχοι έχοντας από το 10′ το πλεονέκτημα αύξησαν την πίεσή τους αναζητώντας το 2-1. Δημιούργησαν ευκαιρίες, ήταν καλύτεροι όμως η Μπαρτσελόνα έδειχνε να κρατά σφιχτά την ισοπαλία. Όλα αυτά μέχρι το 71′. Τότε η Μονακό έφτιαξε τη στιγμή της και με πρωταγωνιστή τον Ιενικένα έκανε το 2-1 στον αγώνα. Ένα υπέροχο πλασέ του ποδοσφαιριστή της Μονακό, το οποίο δεν θα μπορούσε να βρει αντίδραση από τον Τερ Στέγκεν. Στο 81′ η Μονακό άγγιξε το 3-1 όμως ο Τερ Στέγκεν αρνήθηκε αποκρούοντας το σουτ του Μπαλογκάν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος! Μεγάλη νίκη για τη Μονακό. Με το… αριστερό η Μπαρτσελόνα στον θεσμό!

 


Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version