Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Γκουαρντιόλα άλλαξε την τακτική κόντρα στην Ίντερ και την… Μπρέντφορντ!
Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γκουαρντιόλα άλλαξε την τακτική κόντρα στην Ίντερ και την… Μπρέντφορντ!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα φαίνεται πως ακολούθησε νέα τακτική για τις αναμετρήσεις με την Ίντερ και την Μπρέντφορντ.

20.09.2024 | 21:37

Σε ένα άρθρο από το «Athletic» αναλύθηκε η τακτική προσέγγιση του Πεπ Γκουαρντιόλα στα παιχνίδια με την Ίντερ και την Μπρέντφορντ, με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι να προχωράει σε ενέργειες που δε συνηθίζει. Πιο συγκεκριμένα, έκανε δύο αλλαγές από το ημίχρονο για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκουαρντιόλα έχει το πλεονέκτημα ότι οι περισσότεροι από τους βασικούς παίκτες του είναι σε φόρμα και διαθέσιμοι για επιλογή σε αυτό το σημείο της σεζόν, γεγονός που του παρέχει την ευελιξία να κάνει ουσιαστικές αλλαγές όταν χρειάζεται.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Οι αλλαγές του Γκουαρντιόλα μέσα στο παιχνίδι είναι συχνά προσαρμοσμένες στις προκλήσεις που θέτουν συγκεκριμένοι αντίπαλοι. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μπρέντφορντ, έβαλε στο ημίχρονο τους Ρόντρι και Γκβαρντιόλ για να ενισχύσει τη φυσική παρουσία της Σίτι. Αυτή η προσαρμογή αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ο Τόμας Φρανκ παραδέχθηκε ότι η Σίτι βελτίωσε την απόδοσή της σε καταστάσεις στημένων φάσεων μετά τις αλλαγές. Με παρόμοιο τρόπο, στην πρεμιέρα του Champions League, χρειάστηκε να κάνει πρόωρες αλλαγές μετά τον τραυματισμό του Ντε Μπρόινε.

O Γκουαρντιόλα άλλαξε τα πλάνα του για δύο ομάδες

Ο Γκουαρντιόλα έπρεπε να αντιμετωπίσει γρήγορα τις δυσκολίες που δημιούργησε ο σχηματισμός 5-3-2 της Ίντερ. Εξήγησε το σκεπτικό του: «Απέναντι σε ομάδες που αμύνονται με 5-3-2, και όταν η μπάλα είναι στη μία πλευρά, πέντε παίκτες μετατοπίζονται εκεί, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε τον Ρόντρι σε αυτή τη θέση. Πρέπει να μετακινήσουμε την μπάλα γρήγορα, οπότε χρειαζόμαστε παίκτες με ικανότητες στους μικρούς χώρους και ο Ρίκο, ο Φιλ και ο Γκούντο είναι οι καλύτερες επιλογές μας».

Διαβάστε επίσης: Γκουαρντιόλα: «Όλα ανοιχτά με τον Ντε Μπρούιν»

Σε κάποια ματς του παρελθόντος, όπως η ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας τον Μάρτιο του 2022, επέλεξε να μην κάνει αλλαγές, δίνοντας προτεραιότητα στην αμυντική σταθερότητα έναντι των επιθετικών αλλαγών. Ωστόσο, στα τελευταία παιχνίδια, φαίνεται να υπάρχει μια αλλαγή στην προσέγγισή του. Ο Γκουαρντιόλα είναι πλέον πιο ενεργός στις προσαρμογές που κάνει για να ελέγξει τη ροή του παιχνιδιού. Όπως επισημαίνει το άρθρο, είναι σπάνιο για τη Μάντσεστερ Σίτι να αντιμετωπίζει καταστάσεις όπου τα προβλήματά της στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούν να λυθούν από τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στο παιχνίδι. Ωστόσο, ομάδες όπως η Μπρέντφορντ και η Ίντερ έχουν δημιουργήσει προκλήσεις, ωθώντας τον Γκουαρντιόλα να χρησιμοποιεί συχνότερα το βάθος της ομάδας του.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version