Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τον Γιαμάλ και τα μάτια σας… για τα μάτια μας
Μπαρτσελόνα

Τον Γιαμάλ και τα μάτια σας… για τα μάτια μας

Τι είναι αυτό που χρειάζεται ο Λαμίν Γιαμάλ για να αφήσει εποχή; Προστασία από τον οργανισμό που λέγεται Μπαρτσελόνα!

20.09.2024 | 13:27

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές, τα έχετε δει και ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη! Ο 17χρονος Λαμίν Γιαμάλ είναι αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη εξέλιξη, ο παίκτης που κεντρίζει όσο κανείς άλλος το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων. Και λογικό! Λογικότατο! Αυτά που κάνει ο πιτσιρικάς με την μπάλα σε αυτή την ηλικία δεν θα έχει κάνει κανείς. Και το ομολόγησε αυτό πρόσφατα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο να δίνει τα εύσημα στον μικρό, κάτι που δεν συνηθίζει για συναδέλφους του.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει τη χαρά να διαθέτει στις τάξεις του ένα λαμπερό αστέρι. Η περίφημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα, La Masia δημιούργησε έναν ποδοσφαιρικό «άγγελο». Ένα ακατέργαστο διαμάντι που παιχνίδι με το παιχνίδι γοητεύει όλο και περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους ανεξαρτήτου οπαδικών πεποιθήσεων. Οι «μπλαουγκράνα» και οι «Φούριας Ρόχας» έχουν στις τάξεις τον – όπως όλα δείχνουν – ποδοσφαιριστή που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τα επόμενα 15 – τουλάχιστον – χρόνια.

Διάβασε επίσης: Γιαμάλ λαμπρός δίνει ζωή στην Μπαρτσελόνα (vid)

 


Τέσσερα γκολ, τέσσερις ασίστ σε έξι παιχνίδια φέτος με την Μπαρτσελόνα

Όλοι χρωστούν στη Masia αλλά και στον Τσάβι! Αν δεν ήταν αυτός πέρυσι να δώσει τις ευκαιρίες στον μικρό ίσως σήμερα να μην τον γνωρίζαμε καν! Ο Καταλανός προπονητής πίστεψε στο ταλέντο του Γιαμάλ όσο λίγοι και τον έριξε αμέσως στα βαθιά. Εκείνος άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από τα… μαλλιά και γρήγορα πήρε τη «μπλαουγκράνα» φανέλα… σπίτι του!

Το καλοκαίρι ήρθε η απογείωση! Μετά την εμπιστοσύνη του Τσάβι ήρθε και αυτή του Λουίς Ντε Λα Φουέντε στην Εθνική Ισπανίας. Ο Λαμίν Γιαμάλ ξεδίπλωσε τις πτυχές του σπάνιου ταλέντου του στο EURO2024 και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου οι Ισπανοί να φθάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου. Και φθάνουμε γρήγορα χωρίς πολλές σάλτσες στο σήμερα. Στη νέα σεζόν που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα.

H ευθύνη που φέρει η Μπαρτσελόνα για το μέλλον του Γιαμάλ

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι πλέον ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Μπαρτσελόνα. Ο ποδοσφαιριστής που μαγνητίζει τα βλέμματα. Που έχει τον απόλυτο έλεγχο και ουσιαστικά ηγείται της επίθεσης της καταλανικής ομάδας. Αυτός που κινεί τα νήματα σε δημιουργία και εκτέλεση. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί του. Σε έξι παιχνίδια της Μπαρτσελόνα σε Ισπανία και Champions League, ο 17χρονος μετρά αισίως τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ! Το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα του μπορεί να ηττήθηκε από την Μονακό στην πρεμιέρα της League Phase του Champions League όμως εκείνος κέντρισε ξανά το ενδιαφέρον πετυχαίνοντας υπό το βλέμμα του Μάικλ Τζόρνταν το παρθενικό του τέρμα στη διοργάνωση! Ένα παιδί που μόλις πριν δύο μήνες έκλεισε 17 χρόνια ζωής!

Η Μπαρτσελόνα μέσα στα χρόνια έχει να παρουσιάσει πολλά μεγάλα αστέρια που βγήκαν από τα σπλάχνα της! Ο Λαμίν Γιαμάλ ίσως είναι το πιο λαμπερό μετά τον Λιονέλ Μέσι. Και τώρα μπαίνουμε στο ζουμί της υπόθεσης! Οι συγκρίσεις με τον Αργεντινό σούπερ σταρ καλούνται να σταματήσουν. Ο οργανισμός Μπαρτσελόνα επίσης καλείται να προστατέψει σαν κόρη οφθαλμών τον Γιαμάλ σε όλα τα επίπεδα. Να τον προστατέψει από την υπερέκθεση. Να τον προστατέψει από το σύστημα που ψάχνει πρωταγωνιστές μέχρι τελικής πτώσης. Να τον προστατέψει από τραυματισμούς και να του δώσει – εδώ αναφερόμαστε στον Χάνσι Φλικ – μερικές ανάσες. Ανάσες που ακόμη και έναν 17χρονος έχει ανάγκη καθώς ο μικρός ουσιαστικά έχει βιώσει ένα 2024 στα… κόκκινα. Έχουμε να δούμε πολλά από τον νεαρό. Είναι ακόμη η αρχή αρκεί να μην έχουμε μπροστά μας τον επόμενο Φάτι. Οπότε… Τον Γιαμάλ και τα μάτια σας… για τα μάτια μας!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version