Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Ίντερ θέλει να διαλύσει τη Μίλαν και να γράψει ιστορία!
Ίντερ

Η Ίντερ θέλει να διαλύσει τη Μίλαν και να γράψει ιστορία!

Η Ίντερ έχει στο μυαλό της μόνο τη νίκη κόντρα στη Μίλαν, καθώς πέρα από τους τρεις βαθμούς, μπορεί να γράψει και ιστορία.

22.09.2024 | 19:31

Η Ίντερ θα αναμετρηθεί με τη Μίλαν για το Πρωτάθλημα και η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να γράψει ιστορία στα μεταξύ τους ντέρμπι.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η τελευταία φορά που η Μίλαν νίκησε την Ίντερ ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022, με τους «Ροσονέρι» να επικρατούν με 3-2. Ωστόσο, από τότε, η Ίντερ έχει διατηρήσει μια εντυπωσιακή κυριαρχία στο ντέρμπι, ένα σχεδόν πρωτοφανές σερί επιτυχιών.

Τον Ιανουάριο του 2023, η Ίντερ διέλυσε τη Μίλαν με 3-0 στο Super Cup Ιταλίας. Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά για το Πρωτάθλημα, όπου η Ίντερ κέρδισε με 1-0. Αν και το σκορ ήταν μικρό, ο αγώνας ήταν αξιοσημείωτα μονόπλευρος υπέρ των «Νερατζούρι».

Το 2023 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα ημιτελικά του UEFA Champions League. Η Ίντερ κέρδισε και τις δύο αναμετρήσεις, με 2-0 και 1-0, συνεχίζοντας την κυριαρχία της επί της Μίλαν.

Η Ίντερ μπορεί να γράψει ιστορία στην Ιταλία

Στο πρώτο ντέρμπι Πρωταθλήματος της σεζόν 2023-24, η Ίντερ υποχρέωσε τη Μίλαν σε ταπεινωτική ήττα με 5-1. Το δεύτερο ντέρμπι ήταν πιο κλειστό, με την Ίντερ να εξασφαλίζει τη νίκη με 2-1, αλλά αυτή η νίκη ήταν σημαντική, καθώς εξασφάλισε τον τίτλο της Serie A. Μάλιστα, σηματοδότησε την πρώτη φορά που κάποια από τις δύο ομάδες κέρδισε το Πρωτάθλημα σε ντέρμπι.

Οι έξι διαδοχικές νίκες της Ίντερ σε ντέρμπι είναι ιστορικές. Είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία που ένας από τους δύο συλλόγους του Μιλάνου πετυχαίνει ένα τέτοιο σερί. Στο παρελθόν η Μίλαν είχε πετύχει έξι διαδοχικές νίκες σε ντέρμπι δύο φορές, μεταξύ 1911 και 1913 και ξανά μεταξύ 1946 και 1948.

Διαβάστε επίσης: Θα γίνει… εμφύλιος στο Μιλάνο για τον τερματοφύλακα της Τότεναμ

Τώρα, η Ίντερ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Αν κερδίσει τον αποψινό αγώνα, θα είναι η έβδομη διαδοχική νίκη της σε ντέρμπι, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας από τους συλλόγους της πόλης.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version