ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Αρτέτα για την κόκκινη κάρτα – «Στα επόμενα 100 ματς θα έχουμε αποβολές»
COPE: Διέλυσε το γόνατο του ο Τερ Στέγκεν – Οκτώ μήνες εκτός ο αστέρας της Μπαρτσελόνα
Ο Πούλισικ «διέλυσε» την άμυνα της Ίντερ και πέτυχε γκολάρα για τη Μίλαν (vid)
Ανεκδιήγητος Χάαλαντ στο 2-2 της Σίτι, έριξε τη μπάλα στο κεφάλι παίκτη της Άρσεναλ (vid)
Έξαλλος ο Γκουαρντιόλα: «Η Άρσεναλ έκανε όλο καθυστερήσεις – Οι παίκτες μου να αγνοούν τους διαιτητές»
Η εξωπραγματική 30αρα μπαλιά του Γιαμάλ με το εξωτερικό στο γκολ του Ραφίνια (vid)
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα: Με πέντε… κανονιές έριξε το «υποβρύχιο» στον πάτο (vid)
Έφυγε από τη Ρόμα ο Ντε Ρόσι και ήρθε η νίκη με τριάρα! (vids)
Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ: Ξεγυρισμένη 5αρα των Σουηβών στον Γκιρασί (vid)
Σοκ στην Μπαρτσελόνα – Έφυγε με φορείο κλαίγοντας από το γήπεδο ο Τερ Στέγκεν! (vid)
Ο Στόουνς χάλασε την… απόδραση των δέκα της Άρσεναλ! (vid)
Το γκολ του Στόουνς που έσωσε την Σίτι στο 90+8′ και… σόκαρε την Άρσεναλ (vid)
Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ μίλησε για το μέλλον του και… άναψε φωτιές
«Killer» ο Λεβαντόφσκι… βομβαρδίζει με δίμπαλο το «κίτρινο υποβρύχιο» (vid)
Πυρ και μανία ο Γκουαρντιόλα – Κλωτσούσε και έβριζε σαν τρελός (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Premier League

Ο Στόουνς χάλασε την… απόδραση των δέκα της Άρσεναλ! (vid)

Η Άρσεναλ ήταν πολύ κοντά σε ένα μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Σίτι, όμως, το γκολ του Στόουνς στο 98' έκανε το 2-2.

Ο Στόουνς χάλασε την… απόδραση των δέκα της Άρσεναλ! (vid)

Η Άρσεναλ βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, χάρη στο τέρμα του Χάαλαντ. Οι παίκτες του Αρτέτα ήταν εκείνοι που όχι μόνο βγήκαν μπροστά και έκαναν το 1-1. Αλλά έφεραν τούμπα το ματς με το τέρμα του Γκάμπριελ στο 45′ για το 2-1. Από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν με τον Όλιβερ να βγάζει στο 46′ τον Τροσάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι «κανονιέρηδες» τα έπαιξαν όλα για όλα στην άμυνά τους. Δεν περνούσε κανείς και τίποτα με τον Ράγια να δίνει… ρέστα όταν έπρεπε. Η απόδραση των δέκα ήταν πολύ κοντά από ταινία να γίνει πράξη στην πραγματικότητα. Ωστόσο, στο 98′ ο Στόουνς από κοντά νίκησε τον κίπερ της Άρσεναλ για το τελικό 2-2.

TO ΜΑΤΣ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό και δύναμη. Η Σίτι έδειχνε να έχει τον… αέρα και να μπορεί να κυκλοφορήσει πιο εύκολα την μπάλα με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο πίσω και να δίνουν χώρο στους ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα. Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι ήρθε στο 7′ με τον Γκουντογκάν αλλά για λίγο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράγια.

Αυτό που δεν μπόρεσε ο Γερμανός χαφ το έκανε ο Χάαλαντ ένα λεπτό αργότερα. Ο νεαρός φορ κινήθηκε ανάμεσα σε Γκάμπριελ και Σαλιμπά και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη πάσα του Σαβίνιο και νίκησε από κοντά τον Ράγια για το 1-0. Στο 15′ ο Γκουντογκάν είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι μετά από δική του εκτέλεση φάουλ με τον Ράγια να μην μπορεί να κάνει πολλά. Στο 21′ ο Ρόδρι τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή με τον Κόβασιτς να μπαίνει στη θέση του.

Ένα λεπτό αργότερα η Άρσεναλ έφερε το ματς στα ίσα με μαγικό σουτ του Καλαφιόρι εκτός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, ο Μαρτινέλι πάσαρε στον αφύλαχτο Ιταλό μπακ και εκείνος στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σημείωσε και το πρώτο του τέρμα που ήταν άκρως εντυπωσιακό. Αυτό το γκολ έδωσε άλλη ψυχολογία στους φιλοξενούμενους που έβγαιναν πλέον πιο εύκολα μπροστά και είχαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.

Η πρώτη ήταν στο 38′ με τον Γκάμπριελ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά από κοντά να στέλνει ελάχιστα έξω την μπάλα. Στο 42′ ήταν η σειρά του Τροσάρ να χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Βέλγο να είναι εντός περιοχής μα να εκτελεί άτσαλα και να αστοχεί. Αυτό που δεν έκανε ο Βραζιλιάνος στόπερ στο 38′ το έκανε στο 45′. Ο Γκάμπριελ μετά από κόρνερ νίκησε τον Έντερσον για το 2-1. Ωστόσο, ο Όλιβερ στο 46′ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τροσάρ -επειδή έδιωξε με δύναμη την μπάλα- και έτσι οι Λονδρέζοι έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος της Σίτι. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έκαναν 26 σουτ -τα περισσότερα ήταν άκρως άστοχα και δεν κατέληξαν πουθενά-. Οι καλύτερες στιγμές τους ήταν στο 59′ με μία κεφαλιά του Χάαλαντ, στο 62′ και το 87′ τα σουτ του Γκβάρντιολ όπου σε όλα ήταν νικητής ο Ράγια.

Ο Γκουαρντιόλα είχε βάλει σε θέση φορ τον Στόουνς και εκείνος από κοντά, μετά από επέμβαση του Ράγια έκανε το 2-2 στο 98′ που έμεινε ως το τέλος, σώζοντας τη Σίτι από ήττα και αφήνοντας την Άρσεναλ χωρίς νίκη στο «Έτιχαντ» από το 2015!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ