Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα: Με πέντε… κανονιές έριξε το «υποβρύχιο» στον πάτο (vid)
La Liga

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα: Με πέντε… κανονιές έριξε το «υποβρύχιο» στον πάτο (vid)

Μια Μπαρτσελόνα... πυραυλοκίνητη διέλυσε τη Βιγιαρεάλ (5-1) στο Μαδριγάλ και με το 6 στα 6 έσπειρε τον τρόμο στην Ισπανία και στη... Ρεάλ Μαδρίτης.

22.09.2024 | 21:27

Μια Μπαρτσελόνα να την… πιείς στο ποτήρι! Οι «μπλαουγκράνα» κάνουν… πλάκα στη La Liga. Σκόρπισαν το νέο τους… θύμα έκαναν το 6 στα 6 στη φετινή κούρσα. Λεβαντόφσκι, Ραφίνια και Γιαμάλ διέλυσαν την άμυνα της Βιγιαρεάλ και με άλλη μια φετινή 5αρα έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

Το ματς

6η αγωνιστική της La Liga και η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο Μαδριγάλ απέναντι στην πάντοτε μαχητική Βιγιαρεάλ! Μια κλασική αναμέτρηση του ισπανικού ποδοσφαίρου που μας χαρίζει έντονες συγκινήσεις και τις περισσότερες φορές παιχνίδια με πολλά γκολ. Από τη μία η Βιγιαρεάλ που φέτος έχει μπει θετικά στη σεζόν με βασικό της όπλο την επίθεσή της. Από την άλλη η αήττητη ως τώρα Μπαρτσελόνα που μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς αποδίδοντας εξαιρετικά στο χορτάρι.

Η αναμέτρηση είχε σε ρόλο φαβορί τους φιλοξενούμενους. Από εκείνους περιμέναμε να πάρουν πρωτοβουλίες και να δείξουν πόσο ήθελαν τη νίκη. Έτσι κι έγινε! Η ομάδα του Χάνσι Φλικ έκανε το παιχνίδι της. Κράτησε τη μπάλα στα πόδια της και με σωστές μεταβιβάσεις προσπάθησε να χτίσει τις επιθέσεις της με στόχο την ευκαιρία και το γκολ. Γιαμάλ, Ραφίνια και Λεβαντόφσκι γέμισαν την περιοχή της Βιγιαρεάλ δείχνοντας όλοι τους ικανοί να απειλήσουν σοβαρά το «κίτρινο υποβρύχιο». Η Μπαρτσελόνα στο 20′ στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία ευτύχησε να βρει τον στόχο, τα δίχτυα της Βιγιαρεάλ.

Ο Πάμπλο Τόρε συνεργάστηκε άψογα με τον Ρόμπερ Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός με μια επαφή έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ένα δυνατό σουτ που κόντραρε και δεν βρήκε απάντηση από τον τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ. Σαν να μην έφθανε αυτό για τους γηπεδούχους, 15 λεπτά μετά ήρθε ένα ακόμη τέρμα από τον «Λέβα». Ο Πολωνός βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με γυριστό μέσα στη μικρή περιοχή έγραψε το 2-0 για την Μπαρτσελόνα. Η Βιγιαρεάλ αντέδρασε τρία λεπτά μετά με τον Αγιόθε Πέρεθ. Ο Ισπανός έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή της Μπαρτσελόνα και ολοκλήρωσε ιδανικά την τέλεια αντεπίθεση των συμπαικτών του. 1-2! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Βιγιαρεάλ μπήκε αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και να μπει ξανά στο κόλπο για βαθμό ή βαθμούς στον αγώνα. Στο 51′ το εξαιρετικό σουτ του Πεπέ βρίσκει απάντηση από τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Πένια, (είχε πάρει τη θέση του τραυματία Τερ Στέγκεν). Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-2 όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι καταλήγοντας στο δοκάρι. Και αφού έχασε τις ευκαιρίες της η Βιγιαρεάλ ήρθε η Μπαρτσελόνα και ο Τόρε να την τιμωρήσει. Ο Ισπανός μέσος στο 58′ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 67′ η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιαμάλ. Μια απόφαση που ήρθε με επιβεβαίωση του VAR. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Πολωνός δεν μπόρεσε να κάνει το χατ τρικ. Ό,τι όμως δεν μπόρεσε να κάνει ο «Λέβα» το πέτυχε ο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος στο 75′ έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ έκανε το 4-1. Εννέα λεπτά μετά ο Ραφίνια σημείωσε ακόμη ένα τέρμα. Αυτή τη φορά με χορηγία του Γιαμάλ. Μαγική ασίστ του 17χρονου με το εξωτερικό φάλτσο, ιδανικό τελείωμα από τον Βραζιλιάνο! 5-1 για τους Καταλανούς! Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι το τέλος… Υπερθέαμα από τους «μπλαουγκράνα»!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version