Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Συνάντηση των ιδιοκτήτων των ιταλικών ομάδων – Θέλουν αλλαγές για να γίνει κορυφαία η Serie A
Ιταλία

Συνάντηση των ιδιοκτήτων των ιταλικών ομάδων – Θέλουν αλλαγές για να γίνει κορυφαία η Serie A

Οι ιδιοκτήτες ομάδων της Serie A συναντήθηκαν και σχολίασαν την κατάσταση της λίγκας, τονίζοντας πως χρειάζονται αλλαγές για να βελτιωθεί το ιταλικό ποδόσφαιρο.

23.09.2024 | 21:51

Αρκετοί Αμερικανοί ιδιοκτήτες ιταλικών συλλόγων της Serie A συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη για την εκδήλωση «Italian Sports Day in the World», η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο της Park Avenue, όπου στεγάζεται το ιταλικό προξενείο. Μεταξύ των αξιοσημείωτων συμμετεχόντων ήταν ο Στέφεν Παγκλιούκα, συνιδιοκτήτης της Αταλάντα, ο Γκέρι Καρντινάλε, ιδιοκτήτης της Μίλαν, και ο Αλεχάντρο Κανό, διευθύνων σύμβουλος και συν-επικεφαλής της Ευρώπης για τη στρατηγική Global Opportunities της Oaktree Capital Management, η οποία έχει την Ίντερ.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κανό μίλησε απευθείας από το Σαν Σίρο για την τρέχουσα κατάσταση των γηπέδων στην Ιταλία. Αναφερόμενος στη σημασία των υποδομών για την ανταγωνιστικότητα, τόνισε: «Για να ανταγωνιστείς τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, το να έχεις ένα ιδιόκτητο γήπεδο είναι θεμελιώδες». Η δήλωσή του αντανακλά την αυξανόμενη πεποίθηση ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ιταλίας πρέπει να επενδύσουν στα δικά τους γήπεδα για να συμβαδίσουν με άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως η Premier League ή η La Liga, τα οποία επωφελούνται από σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Χρειάζονται αλλαγές στη Serie A

Ο Στέφεν Παγκλιούκα, συνιδιοκτήτης της Αταλάντα, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το ευρύτερο οικονομικό τοπίο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Αναγνώρισε την οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας, σημειώνοντας: «Η ιταλική οικονομία αναπτύσσεται και υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες». Ωστόσο, τόνισε ότι η Serie A πρέπει να υποστεί σημαντικές αλλαγές για να ανακτήσει τη θέση της ως ένα από τα πρωταθλήματα με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο. Ο Παγκλιούκα ζήτησε ένα «ποιοτικό άλμα» που θα βοηθήσει τη Serie A να γίνει και πάλι κορυφαίο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Μίλαν: Ο Φοφανά απάντησε στον Τουράμ και την Ίντερ για τα περσινά τερτίπια! (pic)

Ο Γκέρι Καρντινάλε τόνισε την ανάγκη για συνεχή σχεδιασμό και στρατηγική ανάπτυξη των ιταλικών συλλόγων. Παρατήρησε: «Χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που δε θα σταματάει στη νίκη σε έναν αγώνα». Ο Καρντινάλε τόνισε τη σημασία της σκέψης πέρα από τις άμεσες νίκες, ζητώντας ένα ευρύτερο όραμα που να επικεντρώνεται στη βιώσιμη επιτυχία και την ανάπτυξη του ιταλικού ποδοσφαίρου σε βάθος χρόνου.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version