Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι: Ο Μαρέσκα εξήγησε την… ιδανική τακτική για τους αμυντικούς του
Τσέλσι

Τσέλσι: Ο Μαρέσκα εξήγησε την… ιδανική τακτική για τους αμυντικούς του

Ο Έντσο Μαρέσκα εξήγησε τον ρόλο που θέλουν να έχουν οι ακραίοι αμυντικοί στην ομάδα του.

25.09.2024 | 21:31

Στην Τσέλσι γίνεται αρκετή κουβέντα για τους βασικούς αμυντικούς, ειδικά στα άκρα. Τόσο η ομάδα του Αντόνιο Κόντε όσο και αυτή του Τόμας Τούχελ βασίστηκαν στην άμυνά τους. Όμως, η ομάδα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμού και έτσι δεν είναι εύκολο να υπάρξει μία σταθερή αμυντική γραμμή.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η Τσέλσι είδε πρόσφατα τον Μάλο Γκούστο να επιστρέφει και να αγωνίζεται 45 λεπτά, ενώ και ο Μπεν Τσίλγουελ αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την επιστροφή του στις προπονήσεις στην πρώτη ομάδα. Ο Έντσο Μαρέσκα προχώρησε σε δηλώσεις και αναφέρθηκε στην τακτική του προσέγγιση όσον αφορά την άμυνα της ομάδας του.

Ο Μαρέσκα εξήγησε τα πλάνα του για την Τσέλσι

Ο Μαρέσκα εξήγησε: «Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε το παιχνίδι ανάλογα με την άλλη ομάδα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Η Πάλας είχε ένα σχέδιο, σήμερα ήταν ένα άλλο. Ο Μάλο στο πρώτο ημίχρονο, ο Τσίλγουελ στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξαν περισσότερο σαν επιθετικοί μέσοι στην μπάλα. Αυτό έγινε για να δημιουργήσουμε υπερφόρτωση στη μία πλευρά του γηπέδου και να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές πάσας, όχι μόνο μία. Η ιδέα είναι να τους δώσουμε περισσότερες λύσεις και στη συνέχεια αυτοί να παίρνουν τις αποφάσεις».

Αν και το σύστημα του Μαρέσκα δε βασίζεται τόσο πολύ στους αμυντικούς χαφ όσο οι προηγούμενες τακτικές που εφάρμοσαν οι προπονητές της Τσέλσι, τους χρησιμοποιεί σε έναν «ανεστραμμένο» ρόλο. Αυτό τους επιτρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο κεντρικά, αντί να λειτουργούν αποκλειστικά στα πλάγια.

Διαβάστε επίσης: Carabao Cup: Πεντάρα η Τσέλσι με απολαυστικό Νκουνκού, είδε τον χάρο με τα μάτια της η Σίτι (vid)

Ο Μάλο Γκούστο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο για την Τσέλσι τη φετινή σεζόν, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με τον Ρις Τζέιμς. Το γεγονός ότι ο Τσίλγουελ αγωνίζεται ήδη ξανά για λεπτά συμμετοχής δείχνει τις σωματικές απαιτήσεις της θέσης, καθώς και την ανάγκη για εναλλαγή. Η σημασία του βάθους σε αυτούς τους ρόλους είναι προφανής, δεδομένου του πόσο εξαντλητική μπορεί να είναι η θέση, και η Τσέλσι θα χρειαστεί όλες τις επιλογές της έτοιμες για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version