ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρόμα – Μπιλμπάο: Ατσαλάκωτοι Βάσκοι στο «Ολίμπικο» (vid)
Με λυτρωτή Άλβαρεζ και «κέρβερο» Όμπλακ το διπλό της Ατλέτικο! (vid)
Λιόν – Ολυμπιακός: Έξι λεπτά έκαναν τη ζημιά (vid)
Παρέδωσε στην άμυνα ο Ολυμπιακός και ο Μπενραχμά έκανε το 2-0 για τη Λιόν (vid)
Τον υπέρτατο «οργωτή» της Bundesliga βλέπει για αντι-Άρνολντ η Λίβερπουλ
O Τσερκί «όπλισε» και πλήγωσε τον Ολυμπιακό (vid)
Παραλίγο το γκολ η Λιόν – Το δοκάρι του Λακαζέτ (vid)
Με 10 η Τότεναμ μόλις από το 8′, αλλά αυτή άνοιξε το σκορ! (vids)
Βρίσκει ηρεμία και νέο δεινό σκόρερ η Ρόμα, 1-0 με Ντόβμπικ την Μπιλμπάο (vid)
Η μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού με Ροντινέι να παγώσει τη Λιόν (vid)
Ολυμπιακός: Το σήμα του νικητή του Conference στο μανίκι της φανέλας (vid)
Από την Πάτρα με αγάπη και… τεντούρα – Πρώτη γκολάρα με τη Μόντσα ο Κυριακόπουλος και πρόκριση(vid)
Η Ίντερ δίνει μέχρι και παίκτη για την… καψούρα της στην Τότεναμ
Λυών – Ολυμπιακός: Ριζική αλλαγή στο σύστημα ο Μεντιλίμπαρ, αυτή είναι η ενδεκάδα (pic)
Ξέσπασε ο Ενρίκε: «Θα δεχόμουν 50% μείωση για να μη μιλάω στον Τύπο»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Europa League

Λιόν – Ολυμπιακός: Έξι λεπτά έκαναν τη ζημιά (vid)

Θρύλος στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έφθανε! Ο Ολυμπιακός την πάτησε εις διπλούν στην επανάληψη από τη Λιόν. Νίκη με 2-0 από τους Γάλλους!

Λιόν – Ολυμπιακός: Έξι λεπτά έκαναν τη ζημιά (vid)

O Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά σε γενικές γραμμές στη Γαλλία όμως η Λιόν του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ανώτερη από τους Πειραιώτες και με τα γκολ των Τσέρκι και Μπενραχμά πανηγύρισε τη νίκη στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη League Phase του Europa League. Πάλεψε για κάτι καλό η ομάδα του Μεντιλίμπαρ όμως δεν βρήκε τις απαντήσεις και μοιραία έφυγε χωρίς βαθμούς από το Λιόν!

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Το ματς

Η πρεμιέρα της League Phase του Europa League έφερε τον κάτοχο του Conference, Ολυμπιακό στη Γαλλία απέναντι στη Λιόν. Μια δύσκολη πρώτη αποστολή στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι για την ομάδα του Χοσέ Μεντιλίμπαρ. Εξαρχής οι «Ερυθρόλευκοι» ήξεραν πως έβρισκαν απέναντί τους μια έμπειρη ομάδα, η οποία μπορεί να μη βρίσκεται στα καλύτερά της όμως έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν αρκετά μοιρασμένη. Η Λιόν μπορεί κατά διαστήματα να είχε την κατοχή της μπάλας όμως οι φιλοξενούμενοι με σωστό αμυντικό πλάνο κατάφεραν να κρατήσουν τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή τους.

Από την άλλη η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους Πειραιώτες. Στο 31′ ο Ροντινέι πήρε τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λιόν, έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ. Για κακή του τύχη ο Περί βρισκόταν σε ετοιμότητα με τον Γάλλο κίπερ να απομακρύνει με εξαιρετική απόκρουση τον κίνδυνο. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η Λιόν έδειξε να ξυπνά και να ανεβάζει στροφές ψάχνοντας τις προυποθέσεις για το γκολ που θα έδινε το προβάδισμα. Τελικά δεν τις βρήκε στα πρώτα 45′ και μοιραία οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Άλλη Λιόν στο πρώτο ημίχρονο άλλη στο δεύτερο

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι. Στο 47′ ο Λακαζέτ πήρε τη μπάλα από τους συμπαίκτες του, έκανε την κίνηση και όπλισε! Η μπάλα κόντραρε στον Πινολά και κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Τζολάκη. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έγινε άναρχος κάτι που όπως φάνηκε δεν ευνόησε τους «Ερυθρόλευκους». Στο 65′ η Λιόν βρήκε την μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε και πλήγωσε τον Ολυμπιακό. Ο Τσέρκι έκανε την κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Άδειασε τους αντιπάλους του και με διαγώνιο δυνατό σουτ νίκησε τον Τζολάκη κάνοντας το 1-0 Το γκολ αυτό… χάλασε το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού! Και το λέμε αυτό γιατί έξι λεπτά μετά ήρθε ακόμη ένα τέρμα από πλευράς Λιόν για να βάλει ουσιαστικά… ταφόπλακα στον αγώνα.

 


Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και με τον Μπενραχμά χτύπησαν ξανά κάνοντας το 2-0 στο 71′. Μέ δύο τέρματα στην… πλάτη έμοιαζε δύσκολο για τους «Ερυθρόλευκους» να βρουν αντίδραση. Καλές στιγμές για τους Πειραιώτες μέχρι το φινάλε το ψαλιδάκι του Κωστούλα και το αυτογκόλ του Τσαρ. Ο Κροάτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του όμως ο διαιτητής μέσω VAR ακύρωσε το τέρμα υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Γουίλιαν στην αρχή της φάσης. 2-0 τελικό αποτέλεσμα.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ