Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Και η Άρσεναλ… φοβέρα θέλει: Την έσωσε ο «Άγιος» Σάκα! (vid)
Premier League

Και η Άρσεναλ… φοβέρα θέλει: Την έσωσε ο «Άγιος» Σάκα! (vid)

Με πρωταγωνιστή τον Μπουκάγιο Σάκα (δύο ασίστ και γκολ) η Άρσεναλ επικράτησε πολύ δύσκολα εντός έδρας με σκορ 3-1 της Σαουθάμπτον.

05.10.2024 | 19:01

Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι ακούραστος. Είναι αποτελεσματικός. Είναι… μοναδικός. Κοινώς το star boy της Άρσεναλ για την ώρα λάμπει περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη για τους Λονδρέζους προς το παρόν.

Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα τα είδαν… όλα όταν έμειναν πίσω στο σκορ από τη Σαουθάμπτον, όμως, με ΜVP τον Άγγλο εξτρέμ (δύο ασίστ και ένα γκολ), όχι μόνο έφεραν την ισορροπία αλλά επικράτησαν εντός έδρας με σκορ 3-1 στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Premier League.

Με την τύχη της μπορεί να τα βάλει η Σαουθάμπτον που είχε δύο δοκάρια όσο το παιχνίδι ήταν στο 2-1!

Μεγάλο παιχνίδι και από τον Κάι Χάβερτς που έφτασε να πανηγυρίσει για επτά σερί εντός έδρας ματς από τουλάχιστον ένα γκολ. Κάτι που είχε καταφέρει τελευταίος για τους «κανονιέρηδες» ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν γνωστό και φανερό τι θα ακολουθούσε. Η Άρσεναλ είχε την μπάλα και την κατοχή της με τους παίκτες της Σαουθάμπτον να έχουν μείνει πίσω και να μην αφήνουν περιθώρια στους παίκτες του Αρτέτα να πάρουν ανάσα.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να σημειώσουν κάποιο γκολ ή να απειλήσουν τον Ράμσντεϊλ, ο οποίος έδειχνε να μην έχει κανένα πρόβλημα που γύρισε στο «Έμιρεϊτς» για να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Η Άρσεναλ κυρίως από τα δεξιά και ειδικά με τον Σάκα προσπάθησε να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Αυτό, όμως, δεν ήταν απλό ούτε εύκολο.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν να έχουν μέχρι και 12 τελικές προς την αντίπαλη εστία. Αλλά καμία στον στόχο. Όπως και τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας ήταν μέχρι και 70%. Όμως, οι «Άγιοι» ήταν καλά διαβασμένοι. Όχι μόνο για τις επιθέσεις με πρωταγωνιστή τον Σάκα (μιας και πήγαιναν μέχρι και τρεις παίκτες πάνω του), μα και για τα στημένα. Είτε αυτά ήταν φάουλ, είτε κυρίως κόρνερ με τους παίκτες της Άρσεναλ να μετράνε πολλές προσπάθειες από εκεί στο πρώτο ημίχρονο μα καμία χωρίς αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες φάσεις για την Άρσεναλ ήρθαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Η πρώτη στο 40′ με τον Ζορζίνιο. Ο έμπειρος μέσος βρήκε χώρο και χρόνο για να σουτάρει, λίγο έξω από την περιοχή του Ράμσντεϊλ αλλά η μπάλα πέρασε έξω για λίγο. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 45′ με τον Πάρτεϊ από τα πλάγια δεξιά να… τσεκάρει τα ρεφλέξ του Άγγλου κίπερ που είχε απέναντί του. Ο Ράμσντεϊλ έδιωξε αρχικά, χωρίς αρκετή δύναμη, αλλά στην επαναφορά ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό και η ευκαιρία πέρασε χωρίς κάτι σημαντικό για τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, είχε ευκαιρίες και πάρα πολλές συγκινήσεις. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι η Σαουθάμπτον στην δεύτερη τελική της κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Άρτσερ. Σε μία αντεπίθεση ο Άρτσερ βρήκε χώρο, ο Σαλιμπά ναι μεν τον κάλυπτε αλλά από απόσταση με το σουτ του Άρτσερ να βρίσκει στο πόδι του Γάλλου στόπερ και στο τέλος να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ράγια για το 1-0 στο 55′.

Αυτό ήταν αρκετό, ώστε ο Αρτέτα να κάνει αλλαγές. Έβαλε μέσα Τροσάρ, Μερίνο και Μαρτινέλι. Και κάπως έτσι ο Χάβερτς γύρισε σε θέση φορ και όλα έγιναν… κανονικά για την Άρσεναλ. Το 1-1 έγινε στο 58′ από τον Γερμανό στράικερ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Σάκα και απίθανο τελείωμα του πρώην παίκτη της Τσέλσι. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και με ένταση και δικαιώθηκαν μιας και με τον Μαρτινέλι στο 68′ έκαναν το 2-1 με τον Σάκα να του δίνει σχεδόν έτοιμο γκολ και τον Βραζιλιάνο να μην αστοχεί. Στο 78′ ήταν η στιγμή της Σαουθάμπτον να δείξει ότι ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει μιας και είχε δοκάρι με τον Ντίμπλινγκ, μετά από σουτ και στο κόρνερ η μπάλα βρήκε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Άρσεναλ, μετά από κεφαλιά του Μπέλις.

Οι Λονδρέζοι γνώριζαν ότι ήθελαν ακόμη ένα γκολ για να νιώθουν άνετα. Αυτό ήρθε από τον Σάκα στο 88′ με τον Άγγλο εξτρέμ να αναγράφει το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version