Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κορυφαίος Άγγλος της σεζόν ο Πάλμερ που… εξέθεσε τον Σάουθγκειτ (pic)
Τσέλσι

Κορυφαίος Άγγλος της σεζόν ο Πάλμερ που… εξέθεσε τον Σάουθγκειτ (pic)

Ο Κόουλ Πάλμερ ψηφίστηκε από τους συμπαίκτες του στην εθνική κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2023/24 και... εξέθεσε ξανά τον Γκάρεθ Σάουθγκειτ.

09.10.2024 | 09:23

Η επιλογή του Κόουλ Πάλμερ να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι για χάρη της Τσέλσι τον δικαιώνει καθημερινά. Από το περασμένο καλοκαίρι όταν και μετακόμισε στους «μπλε» ο Άγγλος ποδοσφαιριστής πετάει…φωτιές. Με 27 γκολ και 15 ασίστ σε 48 παιχνίδια αποτέλεσε τον άνθρωπο που κράτησε όρθιους τους Λονδρέζους σε μια από τις πιο… περίεργες σεζόν στην ιστορία τους. Μάλιστα, ο ίδιος συνεχίζει στον ίδιο ξέφρενο, ίσως και καλύτερο ακόμη, ρυθμό τη φετινή σεζόν. Γι’ αυτό, άλλωστε, ήδη μετράει 6 γκολ και 5 ασίστ σε 9 ματς, δείχνοντας ότι θα συνεχίσει να «σπάει» το προσωπικό του κοντέρ.

Φυσικά, οι εμφανίσεις του Πάλμερ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν. Τα «μαγικά» του Άγγλου άσου ήταν αυτά, άλλωστε, που ώθησαν τους συμπαίκτες του στην εθνική Αγγλίας να τον αναδείξουν κορυφαίο Άγγλο ποδοσφαιριστή για τη σεζόν 2023/24. Μάλιστα, ο 22χρονος επιθετικός άφησε πίσω του στην ψηφοφορία τόσο τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, που οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League, όσο και τον Μπουκάγιο Σάκα, που τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Η ψήφος στον Πάλμερ που… εκθέτει ξανά τον Σάουθγκειτ

Όπως και να το δει κανείς, για τον Πάλμερ η ψήφος των συμπαικτών του αποτελεί και μια τρόπον τινά δικαίωση. Βλέπετε, ο νεαρός άσος ήταν από τους παίκτες που μάλλον αδικήθηκαν από τον Γκάρεθ Σάουθγκειτ στο προηγούμενο Euro. Κι αυτό γιατί ο ίδιος δεν επιλέχθηκε από τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή να ξεκινήσει βασικός σε κανένα παιχνίδι στη διοργάνωση. Ωστόσο, κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του για τα «Τρία Λιοντάρια». Κι αυτό γιατί έδωσε την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Ουότκινς στον ημιτελικό με την Ολλανδία, ενώ βρήκε δίχτυα και στο μεγάλο τελικό κόντρα στην Ισπανία.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια δικαίωση των επικριτών του Άγγλου τεχνικού, που θεωρούσαν εντελώς άδικη τη μεταχείριση του Πάλμερ. Φυσικά, ο ίδιος δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και συνέχισε να εντυπωσιάζει. Κάπως έτσι κατέληξε να ψηφιστεί από τους… συναδέλφους του στην Εθνική Αγγλίας και μπήκε σ’ ένα αρκετά κλειστό κλαμπ παικτών. Βλέπετε, από το 2003 όταν και θεσπίστηκε το βραβείο μόλις 13 διαφορετικοί παίκτες το έχουν κατακτήσει. Μάλιστα, μόνο δύο παίκτες της Τσέλσι έχουν τιμηθεί κατά το παρελθόν. Ο λόγος για τους Φρανκ Λάμπαρντ και Άσλει Κόουλ. Ο πρώτος το κατάφερε δύο συνεχόμενες φορές (2004, 2005), ενώ ο δεύτερος είναι ο τελευταίος που είχε τιμηθεί το 2010.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version