Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Χάνει τον «αρχιτέκτονα» της στο τέλος τη σεζόν η Σίτι! (pic)
Μάντσεστερ Σίτι

Χάνει τον «αρχιτέκτονα» της στο τέλος τη σεζόν η Σίτι! (pic)

Η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να χάσει τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν, τον «αρχιτέκτονα» της τα τελευταία 12 χρόνια, ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από το πόστο του αθλητικού διευθυντή.

09.10.2024 | 11:25

Τα τελευταία χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μετράει τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις στην Premier League. Ένα κατόρθωμα το οποίο συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του της αγγλικής πρώτης κατηγορίας. Μάλιστα, οι «Πολίτες» θέλουν να το διευρύνουν και τη φετινή σεζόν, παραμένοντας εκ νέου το απόλυτο φαβορί. Πέραν, όμως, τούτου, η ομάδα του Μάντσεστερ έχει χτιστεί σε στέρεες βάσεις σε όλους τους τομείς. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν και συνεχίζεται σταθερά μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Μάντσεστερ Σίτι θα χάσει το πρόσωπο «κλειδί» για όλο αυτό το εγχείρημα στο τέλος της σεζόν. Ο λόγος για τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, ο οποίος βρίσκεται εκεί από το 2012 και σύμφωνα με την «Athletic» έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Ο πάλαι ποτέ άσος της Μπαρτσελόνα ανέλαβε το χτίσιμο των «Πολιτών» και στο διάστημα που βρίσκεται στο πόστο του έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στον ερχομό του Πεπ Γκουαρντιόλα, όσο και μεταγραφές παικτών που συνέβαλαν στις συνεχείς επιτυχίες της ομάδας, όπως για παράδειγμα των Έντερσον, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γουόκερ, και Ντίας.

Έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη η Σίτι, αλλά… φοβάται και για τον Γκουαρντιόλα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις τάξεις της Σίτι γνώριζαν ήδη για την απόφαση του. Άλλωστε, ο Μπεγκιριστάιν σχεδίαζε αρχικά να φύγει πριν από πέντε χρόνια, αλλά παρέμεινε αρκετά παραπάνω γιατί πίστευε στο όλο εγχείρημα και στη συνεργασία του με τον Γκουαρντιόλα. Πλέον, όμως, φαίνεται η απόφαση του 60χρονου είναι ειλημμένη. Ο ίδιος, όμως, δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί εντελώς από το ποδόσφαιρο, αλλά να κάνει ένα μικρό διάλειμμα. Παράλληλα, ερωτηματικό αποτελεί και η απόφαση του Γκουαρντιόλα για το μέλλον του. Ο Καταλανός τεχνικός βρέθηκε στο Μάντσεστερ λόγω του Μπεγκιριστάιν και με το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι του 2026 όλα είναι ανοιχτά.

Πάντως, η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει την επόμενη ημέρα. Έτσι, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, έχει ήδη ξεχωρίσει την περίπτωση του Ούγκο Βιάνα για να αντικαταστήσει τον Μπεγκιριστάιν. Ο Πορτογάλος από το 2018 αποτελεί τον αθλητικό διευθυντή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και οι «πολίτες» τον έχουν ξεχωρίσει για τις μεταγραφές των Γκιόκερες, Ντιομαντέ και Χιούλμαντ. Το μόνο που μένει να φανεί είναι αν τελικά θα προχωρήσει η περίπτωση του.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version