Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βαγγέλης Παυλίδης: Ταλέντο στον… Θεό, ψυχή… πολύ βαθιά
Nations League

Βαγγέλης Παυλίδης: Ταλέντο στον… Θεό, ψυχή… πολύ βαθιά

Ο Βαγγέλης Παυλίδης είναι το φωτεινό παράδειγμα πως το «εγώ» του Έλληνα δεν έχει καμία αξία αν δεν υπάρχει σεβασμός και ηθική.

11.10.2024 | 12:21

Ξέραμε τις δυνατότητες του Βαγγέλη Παυλίδη και πριν την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αγγλία. Στα 25 του ο Θεσσαλονικιός επιθετικός έχει καταφέρει να ανέβει πολλά σκαλοπάτια. Να πατήσει σταθερά στα πόδια του και να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό ως ο φορ του σήμερα αλλά και του αύριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μαζί με τον Φώτη Ιωαννίδη, τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Τάσο Δουβίκα είναι η γραμμή κρούσης της «Γαλανόλευκης». Μια 4αδα φωτιά γεμάτη ταλέντο και διάθεση για εξέλιξη!

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο Παυλίδης από μικρή ηλικία γνώρισε το ποδόσφαιρο εκτός Ελλάδας. Από τις των Μπέμπηδων στη Θεσσαλονική σε αυτές της Μπόχουμ το καλοκαίρι του 2015. Από εκεί ουσιαστικά ξεκινά η λαμπρή διαδρομή του, η οποία φθάνει σήμερα στην Εθνική Ομάδα, στα δύο γκολ καριέρας κόντρα στην Αγγλία του Τζουντ Μπέλιγχαμ και στην Μπενφίκα. Ενδιάμεσα αρκετές στάσεις. Μπόχουμ, Ντόρτμουντ, Βίλεμ, Άλκμααρ. Στην τελευταία έκανε πράγματα και θαύματα. Καθιερώθηκε στο μυαλό όλων ως ένα εξαιρετικό φορ, ικανό για υψηλές πτήσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Διάβασε επίσης: Η ανατριχιαστική ομιλία του Μπακασέτα στα αποδυτήρια του Γουέμπλεϊ (vid)

Με τη «Γαλανόλευκη» ουσιαστικά έψαχνε τη στιγμή του. Και αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη, του MVO των δύο πρώτων αγώνων της Ελλάδας στη φετινή της πορεία στο Nations League ήταν καθοριστική για τον Παυλίδη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα σχέδια του και εμπιστεύτηκε τον Θεσσαλονικιό επιθετικό. Του έδωσε φανέλα βασικού στο Γουέμπλεϊ και του έδωσε ευκαιρία καριέρας. Ο Βαγγέλης την… άρπαξε από τα μαλλιά και μέσα σε ένα βράδυ ανέβασε δύο σκαλοπάτια το επίπεδό του.

Όσα και τα γκολ που πέτυχε κόντρα στους Άγγλους, δύο γκολ ικανά να μας χαρίσουν μια «χρυσή» σελίδα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Μια νίκη που θα αναφέρουμε για πολλά χρόνια. Μια νίκη που μπορεί να είναι και η αρχή για ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο για την Εθνική μας. Το ταλέντο του 25χρονου «πλημμύρισε» το Γουέμπλεϊ και σάστισε τους Βρετανούς. Πολλές άλλωστε είναι οι ομάδες που τον ήθελαν το καλοκαίρι όμως έκαναν πίσω στα χρήματα που ζητούσε η Αλκμάαρ. Η Μπενφίκα είναι η τυχερή της υπόθεσης. Η ομάδα που το επόμενο καλοκαίρι με γεωμετρική ακρίβεια θα μοσχοπουλήσει με ακόμη περισσότερα εκατομμύρια τον Έλληνα φορ – πιθανότατα σε αγγλική ομάδα.

Ταπεινός στο βράδυ της ζωής του

Ο Βαγγέλης Παυλίδης χθες βράδυ πήρε αυτό που χρειαζόταν. Πήρε αυτοπεποίθηση για την πιο κομβική χρονιά της καριέρας του. Πήρε αυτοπεποίθηση, έδωσε όμως παράλληλα άπλετη χαρά και μοίρασε απλόχερα ήθος με την στάση του. Να έχεις πετύχει δύο γκολ στο Γουέμπλεϊ και να μην σκας ούτε ένα χαμόγελο; Να μην αφιερώνεις ούτε λέξη στις δηλώσεις σου για τον εαυτό σου; Αυτό θα πει ήθος! Το μυαλό του Έλληνα επιθετικού ήταν μόνο στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ. Στον 31χρονο διεθνή που άφησε την τελευταία του πνοή στη Γλυφάδα λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τους Άγγλους.

Όσο και να ήθελε να πανηγυρίσει ο Παυλίδης μέσα του δεν μπορούσε! Τα γκολ και οι καλές εμφανίσεις πηγαίνουν περίπατο όταν χάνεται ένας φίλος. Γιατί ο Μπάλντοκ όπως είπαν όλοι οι διεθνείς ήταν συμπαίκτης και φίλος. Ο Βαγγέλης χθες βράδυ ψήλωσε κι άλλο – ήδη βρισκόταν πολύ ψηλά – σε πολλά επίπεδα. Αυτοί οι παίκτες ναι, αυτοί αξίζουν να βρίσκονται στην κορυφή και στον Βαγγέλη Παυλίδη αξίζουν από κάθε άποψη τα καλύτερα!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version