Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αρσέν Βενγκέρ: Η αρχή του θρύλου της Άρσεναλ!
Forgotten Legends

Αρσέν Βενγκέρ: Η αρχή του θρύλου της Άρσεναλ!

Μία ημέρα σαν σήμερα το 1996 ο Αρσέν Βενγκέρ έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Άρσεναλ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

12.10.2024 | 19:47

Ο Αρσέν Βενγκέρ στην καριέρα του ως προπονητής πέρασε από λίγους και… εκλεκτούς πάγκους. Όμως, όλοι τον ξέρουν και τον θυμούνται για το έργο και την προσφορά του σε εκείνον της Άρσεναλ.

Ο Αλσατός τεχνικός πριν αναλάβει τους Λονδρέζους βρισκόταν στην Ιαπωνία για χάρη της Ναγκόγια Γκράμπους Έιτ. Αλλά ο Τζέιμς Ντιν που ήταν τότε πρόεδρος της αγγλικής ομάδας πάντα τον είχε σε εκτίμηση και τον είχε γνωρίσει από τότε που ο Βενγκέρ ήταν ακόμα στη Μονακό.

Οι δύο πλευρές δεν άργησαν να τα βρουν και να δώσουν τα χέρια. Το πρώτο ματς του Γάλλου προπονητή στον πάγκο της Άρσεναλ ήταν στις 12 Οκτωβρίου του 1996. Από τότε και για πολλά χρόνια στη συνέχεια ήταν στην άκρη του πάγκου των Λονδρέζων και τους οδήγησε σε πολλές και μεγάλες στιγμές. Στιγμές που πέρασαν στην ιστορία και έχουν διαμορφώσει το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η κορωνίδα του με τους «κανονιέρηδες» ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2003-2004. Η Άρσεναλ πριν από 20 χρόνια έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Premier League που έχει πάρει το πρωτάθλημα, χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν προσπαθήσει πολλές για να την «κοπιάρουν». Αλλά δεν τα έχουν καταφέρει!

Η μοναδική ομάδα που έχει κάτι ανάλογο στη συλλογή της είναι η Πρένστον το 1888-89!

Αρσέν Βενγκέρ: Κάθε αρχή και… εύκολη για τον «καθηγητή»!

Οι Άγγλοι σπάνια λένε καλή κουβέντα για όποιον θέλει να δουλέψει στις ομάδες τους. Πόσο μάλλον αν είναι Γάλλος ή γενικά όχι και τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό. Ο Αρσέν Βενγκέρ πέρασε από πολλά… κύματα, μέχρι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Άγγλων και του κόσμου της Άρσεναλ, όπου υπηρέτησε πιστά μέχρι και τον Μάιο του 2018, φτάνοντας τα 22 χρόνια στους Λονδρέζους.

Ωστόσο, το αρχικό του παρατσούκλι ήταν «καθηγητής», λόγω του σοβαρού παρουσιαστικού του και των γυαλιών του. Αλλά στην πορεία κατάφερε με πράξεις -και όχι με λόγια- να… διδάξει στους Βρετανούς τη φιλοσοφία του και γενικότερα πως έβλεπε το ποδόσφαιρο.

Το πρώτο παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ ήταν στην έδρα της Μπλάκμπερν με τους «κανονιέρηδες» να παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του Ίαν Ράιτ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version