Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
«Ο Γιαμάλ μοιάζει σαν να τον έχει ακουμπήσει το ραβδί του Θεού»
Εθνικές Ομάδες

«Ο Γιαμάλ μοιάζει σαν να τον έχει ακουμπήσει το ραβδί του Θεού»

Τον Λαμίν Γιαμάλ και το μεγάλο ταλέντο του αποθέωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε, καλώντας τον όμως να μη βιαστεί και να δουλέψει σωστά την εξέλιξη του.

12.10.2024 | 15:35

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ξεκάθαρα ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ένα πραγματικό παιδί-θαύμα απ’ όλες τις απόψεις του παιχνιδιού του. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μόλις στα 17 του χρόνια έχει πετύχει πράγματα που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές απλά τα ονειρεύονται. Σταδιακά εξελίσσεται στον ηγέτη της Μπαρτσελόνα, τον άνθρωπο με τον οποίο θέλει να χτίσει τη νέα εποχή της. Παράλληλα, κάνει αδιανόητα πράγματα και με την Εθνική Ισπανίας. Εξάλλου, ο νεαρός ήταν από τους βασικούς λόγους που η «Ρόχα» έφτασε στην κατάκτηση του Euro 2024.

Ήδη, το προπονητικό επιτελείο της Ισπανίας το επιβράβευσε πριν από λίγες ημέρες δίνοντας του το νούμερο «10». Στο ίδιο πρίσμα κινήθηκαν και η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε στην «Mundo Deportivo». Εκεί, αποθέωσε τον Γιαμάλ, τονίζοντας πως κάθε φορά που τον βλέπει καταλαβαίνει ότι είναι ένας ξεχωριστός παίκτης, γιατί πέραν του ταλέντου είναι ώριμος ποδοσφαιρικά για την ηλικία του. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως πρέπει ο νεαρός άσος να δουλέψει σωστά την εξέλιξη του και να μη βιαστεί. Εξάλλου, είναι μόλις 17 ετών κι έχει όλο το μέλλον μπροστά του σε κάθε τομέα.

«Δεν πρέπει να βιαστεί να εξελιχθεί ο Γιαμάλ»

«Ο Γιαμάλ είναι κάτι το διαφορετικό στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για κάποιους πολύ νεαρούς παίκτες. Είναι ακόμη παιδί, είναι 17 χρονών κι ακόμη διαμορφώνεται ως ποδοσφαιριστής. Θα περάσει και δύσκολες στιγμές που θα αμφισβητηθεί. Όταν βλέπω όμως τα αγγίγματα του στην μπάλα, λέω ότι είναι σαν να τον ακούμπησε το ραβδί του Θεού, ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους.

Είναι από τους παίκτες που στα 17 τους δεν μοιάζουν καθόλου με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Είναι πιο ώριμοι, έχουν περισσότερες ευθύνες και κατανοούν και αποδέχονται κάθε δυσκολία και κατάσταση επειδή είναι απλά σπουδαίοι. Ωστόσο, έχω δει αρκετούς τέτοιους ποδοσφαιριστές να χάνουν το δρόμο τους. Δεν πρέπει να κάνει το λάθος να θελήσει να να προχωρήσει πιο γρήγορα απ’ όσο μπορείς, γιατί θα καταστραφείς. Πρέπει να ελέγχεις τόσο το γεγονός ότι παίζεις καλά, όσο και τις χιλιάδες άλλες λεπτομέρειες που είναι σημαντικές», ανέφερε ο Ντε Λα Φουέντε.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version