ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Συγκλονίζει ο Ρότα: «Ανατρίχιασα με τον κόσμο – Πάντα θα παίζουμε για τον φίλο μας»
Ελλάδα – Ιρλανδία: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα (vid)
Ελλάδα – Ιρλανδία: Με τη φανέλα του Μπάλντοκ ο γύρος του θριάμβου των διεθνών (vid)
Το γκολ του Μάνταλου που… τελείωσε την Ιρλανδία (vid)
Εδώ κατάπιε τους Άγγλους, στους Ιρλανδούς θα κολλούσε; (vid)
Σκοράρει ο Μπακασέτας – Στο… πόδι το Καραϊσκάκη (vid)
Ελλάδα – Ιρλανδία: «Έκρυψαν» τη μπάλα οι διεθνείς – Ο Κέλεχερ σταμάτησε τον Γιαννούλη (vid)
Σάκος του μποξ ο Κέλεχερ – Οι μεγάλες ευκαιρίες των Μασούρα και Μπακασέτα (vid)
Ελλάδα – Ιρλανδία: Ανατριχίλα στο ενός λεπτού σιγή για τον Μπάλντοκ (vid)
Συνήλθαν οι Άγγλοι μετά το ελληνικό στραπάτσο – Ξέσπασαν στη Φινλανδία
H μαγική απευθείας φαουλάρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ κόντρα στη Φινλανδία (vid)
Περήφανος Κριστιάνο παρουσίασε την νέα του συλλογή ρολογιών (pic)
Ελλάδα – Ιρλανδία: Η ενδεκάδα της «Γαλανόλευκης για το 4Χ4 (pic)
Οι πέντε τερματοφύλακες που… ζαχαρώνει η Μπαρτσελόνα για αντί Τερ Στέγκεν
H Μπάγερν Μονάχου ρίχνει περίτρανο «άκυρο» σε αστέρα της Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Nations League

Εδώ κατάπιε τους Άγγλους, στους Ιρλανδούς θα κολλούσε; (vid)

Μπροστά σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Καραϊσκάκη η Εθνική έδειξε χαρακτήρα, άφησε στην άκρη τη κούραση και επικράτησε και της Ιρλανδίας (2-0).

Εδώ κατάπιε τους Άγγλους, στους Ιρλανδούς θα κολλούσε; (vid)

Αυτή η ψυχή δεν υπολογίζει ούτε κούραση, ούτε τίποτα! Η Ελλάδα με κεκτημένη ταχύτητα από το μαγικό διπλό στο Λονδίνο επί της Αγγλίας πήρε τη νίκη και με την Ιρλανδία στο κατάμεστο Καραϊσκάκη. Σκόρερς για τη «Γαλανόλευκη» ο αρχηγός της ομάδας,  Τάσος Μπακασέτας και ο Πέτρος Μάνταλος. 4Χ4 η Εθνική μας στη κορυφή του ομίλου της στο +3 από την Αγγλία.

Το ματς

Λίγα 24ωρα μετά την ιστορική νίκη στο Γουέμπλει επί της Αγγλίας, η «Γαλανόλευκη» βρέθηκε μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Απέναντί της το βράδυ της Κυριακής η Ιρλανδία και ο στόχος του 4Χ4 στον όμιλό της στο Nations League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε τη νίκη επί των Ιρλανδών για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς – ο πιο σημαντικός – για να τιμήσει ξανά τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Μέσα στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το «πρέπει» ήταν πολύ μεγάλο.



Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν τις προθέσεις τους. Πίεση στον αντίπαλο και δημιουργία για το γκολ που θα έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Μπορεί η Ιρλανδία να είχε τη πρώτη φάση του αγώνα με τον Φέρκιουσον (κακό σουτ από πλεονεκτική θέση μετά από λάθος στην ελληνική άμυνα) στη συνέχεια η «Γαλανόλευκη» πήρε εξ’ ολοκλήρου τον έλεγχο και σφυροκόπησε την αντίπαλη περιοχή.

Η μία φάση διαδέχθηκε την άλλη. Πρώτα ο Μασούρας, στη συνέχεια ο Μπακασέτας και αργότερα ο Γιαννούλης. Παρέα με αυτές τις τρεις κλασικές στιγμές στο ματς και αρκετές ακόμη απειλές μπροστά από την εστία του Κέλεχερ. Παρόλα αυτά το μηδέν διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη, η Ελλάδα μπήκε ακόμη πιο δυνατά στο παιχνίδι και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Στο 48′ ο Τζόλης πάσαρε ιδανικά στον Μπακασέτα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ιρλανδίας. Ο αρχηγός της Εθνικής χωρίς πολύ σκέψη έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Ιρλανδίας και κατέληξε στα δίχτυα του Κέλεχερ.



Με το προβάδισμα στο σκορ η Ελλάδα προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό. Από την άλλη η Ιρλανδία ήξερε πως για να πάρει κάτι από το ματς θα έπρεπε να επιτεθεί και να ρισκάρει. Στο 69′ η Ιρλανδία άγγιξε το 1-1 όμως ο Βλαχοδήμος με εκπληκτική απόκρουση αρνήθηκε το γκολ στον Τέιλορ.

Η Ιρλανδία συνέχισε να ανεβάζει ταχύτητα με την Ελλάδα να φαίνονται εμφανή τα σημάδια της κόπωσης. Στο 86′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά όμως και πάλι ο Βλαχοδήμος ήταν εκεί να βάλει τέλος στις όποιες πιθανότητες είχαν να σκοράρουν. Στο 91′ ο Πέλκας βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ από την εστία του Κέλεχερ. Αυτό που δεν έκανε ο Πέλκας όμως το πέτυχε ο Μάνταλος δευτερόλεπτα μετά. Ο μέσος της ΑΕΚ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πέρασε τον Κέλεχερ και πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-0. Τελικό σκορ, 2-0! Άλλη μια νίκη για την Εθνική μας!



Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ