Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Μπαρτσελόνα έχει «δέσει» το δικό της… χρυσωρυχείο!
Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχει «δέσει» το δικό της… χρυσωρυχείο!

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη «χτίσει» το μέλλον της, εμπιστευόμενη τη Masia κι έχει «δέσει» όλα τις τα ταλέντα με μυθικές ρήτρες.

14.10.2024 | 23:02

Η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο τη φετινή σεζόν. Δεν είναι μόνο οι νίκες των Καταλανών. Βλέπετε, οι «μπλαουγκράνα» είναι στην κορυφή της La Liga και στο +3 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης. Κυρίως η εικόνα της ομάδας του Χάνσι Φλικ είναι αυτή που γεμίζει αισιοδοξία τον κόσμο της. Το ρόστερ είναι κάτι παραπάνω από γεμάτη και σφύζει τόσο από ποιότητα, όσο και από νιάτα. Εξάλλου, πάντα οι επιτυχίες της ομάδας της Βαρκελώνης βασίζονταν στην ύπαρξη ποιότητας.

Παράλληλα, η φετινή έκδοση της Μπαρτσελόνα συνεχίζει μια ακόμη «παράδοση». Αυτή της χρησιμοποίησης όλο και περισσότερων παιδιών από την ακαδημία της, τη θρυλική «Masia». Οι Καταλανοί έχουν χτίσει τη νέα τους προσπάθεια γύρω από τα ανερχόμενα αστέρια τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν καταφέρει να δεσμεύσουν και το μέλλον τους στον σύλλογο. Βλέπετε, όσοι παίκτες έχει ξεχωρίσει και υπολογίζει ο Φλικ έχουν «δεθεί» με συμβόλαια, τα οποία έχουν τεράστιες ρήτρες αποδέσμευσης. Ρήτρες οι οποίες φτάνουν κοντά στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, μερικές εξ αυτών δεν έχουν ανακοινωθεί, οπότε το ποσό μπορεί να φτάνει σε ακόμη μεγαλύτερο νούμερο!

Οι μυθικές ρήτρες των παικτών της Μπαρτσελόνα

Αρχικά, ο Αλεχάντρο Μπαλντέ έχει μια από τις υψηλότερες ρήτρες. Μόλις τον Σεπτέμβριου του 2023 ανανέωσε ως το 2028, με ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Όσο ακριβώς φτάνει και αυτή του Γκάβι, που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026. Παράλληλα, υπάρχει και η περίπτωση του Φερμίν Λόπες, που ανανέωσε ως το 2027, με ρήτρα 400 εκατομμυρίων. Ο νεαρός άσος, αν και δεν αγωνίζεται πολύ φέτος, έχει εμφανίσει σημαντική πρόοδο. Γι’ αυτό, μάλιστα, οι Καταλανοί φέρονται έτοιμοι να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο με υψηλότερες απολαβές.

Φυσικά, το πιο λαμπρό αστέρι της Masia παραμένει σταθερά ο Λαμίν Γιαμάλ. Ο 17χρονος άσος κάνει απίθανα πράγματα και τη φετινή σεζόν και παραμένει βασικό κι αναντικατάστατο κομμάτι της 11αδας των «μπλαουγκράνα». Ο ίδιος έχει υπογράψει ως το 2026 με ρήτρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Κι αυτό γιατί, όντας ανήλικος, δεν μπορούσε να υπογράψει συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας. Γι’ αυτό στις τάξεις των Καταλανών αναμένουν το πότε θα συμπληρώσει τα 18 για να τον δεσμεύσουν για περισσότερα χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως η ρήτρα αποδέσμευσης του αναμένεται να… εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο. Τέλος, υπάρχουν και οι Πάου Κουμπαρσί και Μαρκ Καθάδο, που επίσης έχουν ανανεώσει πρόσφατα τα συμβόλαια τους. Οι δυο τους έχουν πάρει φανέλα βασικού από τον Φλικ κι αποτελούν επίσης δύο σημαντικά μέλη της νέας γενιάς του συλλόγου. Μιας γενιάς, που δεν είναι χρήσιμη μόνο για το παρόν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια του συλλόγου.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version