Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
To ΑΙ έβγαλε τους νικητές της Χρυσής Μπάλας μέχρι το μακρινό 2038 (pic)
Ευρώπη

To ΑΙ έβγαλε τους νικητές της Χρυσής Μπάλας μέχρι το μακρινό 2038 (pic)

Το ΑΙ έβαλε κάτω τους αλγόριθμους και παρουσίασε τους νικητές της Χρυσή Μπάλας από φέτος μέχρι το 2038.

15.10.2024 | 12:21

Η τεχνητή νοημοσύνη καθημερινά εισβάλει όλο και περισσότερο στη ζωή μας και δη σε αυτή του ποδοσφαίρου. Για την ώρα περισσότερο έμμεσα με το AI να βάζει κάτω του αλγόριθμους και να προβλέπει το μέλλον σε κάθε επίπεδο. Αυτή τη φορά έβαλε κάτω τα στατιστικά και έβγαλε τους μελλοντικούς νικητές της Χρυσής Μπάλας.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Μετρώντας αντίστροφα για την ανάδειξη του φετινού νικητή, τον οποίο και θα βραβεύσει το γαλλικό περιοδικό France Football, το AI πήγε πολλά βήματα παρακάτω. Έφερε στο φως τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που κατά τους αλγόριθμους θα κατακτήσουν αυτή τη κορυφή μέχρι το 2038.

Διάβασε επίσης: O Φλικ κάνει… οικονομία στην Μπαρτσελόνα – Είναι εντάξει με τη θέση που «καιγόταν» ο Τσάβι

Μπέλιγχαμ το 2024, Μέσι το 2026, κυριαρχία Γιαμάλ στο μέλλον

Τα ονόματα που «βλέπει» το AI να πατούν στο πρώτο σκαλί είναι πολλά. Αρκετά από αυτά έχουν μια βάση, κάποια άλλα όμως μετρούν ελάχιστες πιθανότητες στο να συμβούν αληθινά. Όπως για παράδειγμα το όνομα του φετινού νικητή. Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει πως ο νικητής θα είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πιθανότητες ωστόσο δεν είναι με το μέρος του Βρετανού καθώς τα μεγάλα φαβορί είναι οι Βινίσιους Τζούνιορ και Ρόντρι.

Το 2026 το AI δίνει τη «Χρυσή Μπάλα» στον Λιονέλ Μέσι όμως και πάλι φαντάζει απίθανο κάτι τέτοιο να συμβεί στην πραγματικότητα μιας και ο Αργεντινός θα έχει πατήσει αισίως τα 39 χρόνια ζωής και θα βρίσκεται – αν δεν έχει ήδη βρεθεί ως τότε – στο φινάλε της καριέρας του. Από κει και πέρα τα ονόματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον είναι οι Κιλιάν Μπαπέ και Λαμίν Γιαμάλ. Την τιμητική τους έχουν και τα υπόλοιπα μεγάλα αστέρια του αθλήματος. Τα μοίρασε ωραία το AI!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version