Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Επίσημο: Εποχή Τούχελ στην Εθνική Αγγλίας! (pic)
Εθνικές Ομάδες

Επίσημο: Εποχή Τούχελ στην Εθνική Αγγλίας! (pic)

Ο Τόμας Τούχελ αποτελεί και επίσημα τον νέο προπονητή της εθνικής Αγγλίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία το πρωί της Τετάρτης (16/10).

16.10.2024 | 11:47

Ήταν ήδη γνωστό από το βράδυ της Τρίτης (15/10), πλέον είναι και επίσημο. Ο Τόμας Τούχελ αποτελεί τον νέο προπονητή της εθνικής Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (16/10) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Έτσι, ο Γερμανός επιστρέφει έτσι στους πάγκους λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από την Μπάγερν Μονάχου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο 51χρόνος τεχνικός είχε υπογράψει ήδη από τις 8 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η ανακοίνωση του καθυστέρησε επιτηδευμένα, όπως επισημαίνεται. Κι αυτό για να μην επέλθουν περισπασμοί στις τάξεις των «Τριών Λιονταριών» στην τωρινή διακοπή των εθνικών ομάδων.

Παράλληλα, τονίζεται πως ο Τούχελ, που υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 χρόνου, δεν θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα, αλλά από την 1η Ιανουαρίου του 2025. Αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Έτσι, στο μεγάλο ματς κόντρα στην Εθνική μας ομάδα για την 5η αγωνιστική του Nations League θα βρίσκεται ως προπονητής των «Τριών Λιονταριών» ο υπηρεσιακός, Λι Κάρσλεϊ. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως ο Γερμανός τεχνικός θα έχει ως βοηθό του τον Άντονι Μπάρι. Ο 38χρονος έχει συνεργαστεί ξανά μαζί του στην Τσέλσι και στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ από το 2023 ήταν βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην Εθνική Βελγίου.

Τούχελ: «Έχω ένα δέσιμο με την Αγγλία και μου έχει προσφέρει ήδη μεγάλες συγκινήσεις»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την τιμή να βρίσκομαι στον πάγκο της Αγγλίας. Έχω ένα δέσιμο με τη χώρα και μου έχει προσφέρει ήδη μεγάλες συγκινήσεις. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την Αγγλία και είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Δουλεύοντας στενά με τον Άντονι ως βοηθό προπονητή θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η Αγγλία πετυχημένη και οι οπαδοί της περήφανοι. Θέλω να ευχαριστήσω την FA, κυρίως τον Μαρκ (σ.σ. Μπάλιγχαμ) και τον Τζον (σ.σ. ΜακΝτέρμοτ) για την πίστη τους. Ανυπομονώ να ξεκινήσω την κοινή μας πορεία», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τούχελ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version