ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Mέσι: «Αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία παιχνίδια μου με την Αργεντινή»
Επίσημο: Εποχή Τούχελ στην Εθνική Αγγλίας! (pic)
Η Γιουνάιτεντ πάει να «κλέψει» τον μεγάλο στόχο της Ρεάλ!
«Έγραψε» ένα ακόμη μυθικό ρεκόρ ο Κριστιάνο! (pic)
Το… αδιανόητο στατιστικό του Μόντριτς με την Κροατία! (pic)
«Μαύρη μέρα για την Αγγλία η πρόσληψη Τούχελ»
Μέσι από… άλλο πλανήτη διέλυσε τη Βολιβία! (vid)
Δίνει και την… ψυχή της για Χάαλαντ η Μπαρτσελόνα
«Πολυβόλο» η Κροατία – Τρία γκολ σ’ έξι λεπτά στους Πολωνούς! (vid)
Έχει βρει τον νέο της… Φαν Ντάικ η Λίβερπουλ
«Ασπίδα» Ντεσάν σε Μπαπέ: «Κάποιοι τα ρίχνουν όλα πάνω του»
Η οικογενειακή… παράδοση των Μαλντίνι τώρα και στην Ιταλία! (pic)
Έκτακτο: Σκάει η «βόμβα» με Τούχελ στην Εθνική Αγγλίας! (pic)
Ο κακός χαμός για τον Κριστιάνο: Έκαναν ουρές για ένα αυτόγραφό του! (vid)
Μέσι ή Κριστιάνο: Το μεγάλο ταλέντο από τη Βραζιλία διάλεξε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εθνικές Ομάδες

Το… αδιανόητο στατιστικό του Μόντριτς με την Κροατία! (pic)

Ο Λούκα Μόντριτς αποδεικνύεται... αιωνόβιος με την Εθνική Κροατίας, αφού έχει αγωνιστεί σε πάνω από το 50% των συνολικών παιχνιδιών της ιστορίας της.

Το… αδιανόητο στατιστικό του Μόντριτς με την Κροατία! (pic)

Ο Λούκα Μόντριτς συνεχίζει… ακάθεκτος την τεράστια καριέρα του σε κάθε επίπεδο. Τόσο συλλογικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και στην εθνική Κροατίας, άλλωστε, παραμένει πρωταγωνιστής. Εξάλλου, ο ίδιος δείχνει να είναι, από ποδοσφαιρικής άποψης, σαν το παλιό καλό κρασί. Όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο ωριμάζει και γίνεται καλύτερος. Γι’ αυτό και, παρότι βαδίζει αισίως προς τα 40 έτη, παραμένει υπερπολύτιμος τόσο για τη «βασίλισσα», όσο και για την «Χρβάτσκα». Παράλληλα, αποτελεί ακόμη και τώρα έναν από τους πιο τεχνικά άρτιους μέσους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μόντριτς δε δείχνει διατεθειμένος να ολοκληρώσει ακόμη την τεράστια καριέρα του. Κι αν κρίνει κανείς από τις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, μάλλον δεν θα τον αδικήσει για την επιλογή του αυτή. Εξάλλου, ο Κροάτης μέσος ξαναπήρε πλέον σταθερά φανέλα βασικού στη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, στην εθνική ομάδα της χώρας του παραμένει όχι απλά βασικός, αλλά και αναντικατάστατος. Μάλιστα, στο παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία για την τέταρτη αγωνιστική του Nations League «έγραψε» ιστορία. Κι αυτό γιατί έχει πλέον αγωνιστεί σε πάνω από το 50% των αγώνων της Κροατίας σε όλη της την ιστορίας, ένα ασύλληπτο νούμερο.

Ο Μόντριτς δεν λέει να την… κόψει

Βλέπετε, η συμμετοχή του Μόντριτς ήταν η υπ’ αριθμόν 182 για τον ίδιο. Προφανώς, και διατηρεί το ρεκόρ συνολικά στην εθνική ομάδα και με διαφορά από τον δεύτερο Ίβαν Πέρισιτς (138). Ωστόσο, το στατιστικό που… ζαλίζει, είναι το παιχνίδι αυτό ήταν το νούμερο 363 για την Κροατία ως ανεξάρτητο κράτος. Δηλαδή, από το 1992 και μετά τη διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως ο 39χρονος μέσος αποτελεί ένα σύγχρονο κομμάτι ιστορίας για την «Χρβάτσκα».

Τώρα μένει να φανεί πόσο περισσότερο θα διευρύνει το ποσοστό αυτό ο Μόντριτς. Θεωρείται δεδομένο πως αν δεν έχει κάποιον τραυματισμό, τότε στη λήξη της καριέρας του ο Κροάτης μέσος θα έχει ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του. Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να έχει θέσει ως στόχο να αγωνιστεί και στο Μουντιάλ του 2026 προτού αποσυρθεί. Κι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ακόμη αγωνίζεται σαν… 30άρης, μάλλον θα το καταφέρει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ