Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Τούχελ και τα… μαγικά κόλπα του για να ξανακάνει την Αγγλία νικήτρια! (pic)
Εθνικές Ομάδες

Ο Τούχελ και τα… μαγικά κόλπα του για να ξανακάνει την Αγγλία νικήτρια! (pic)

Ο Τόμας Τούχελ έχει ήδη προετοιμάσει το προπονητικό του πλάνο για την Εθνική Αγγλίας, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα εξουθενωτικά drills για τους παίκτες.

18.10.2024 | 19:16

Από το πρωί της Τετάρτης (16/10) η Εθνική Αγγλίας έχει μπει σε μια νέα εποχή, αυτή του Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός, φυσικά, είχε συμφωνήσει καιρό πριν, αλλά η συμφωνία έγινε γνωστή προσφάτως. Βέβαια, ο ίδιος δεν θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα, όπως έγινε γνωστό από την αγγλική ομοσπονδία. Κι αυτό γιατί το συμβόλαιο των δύο πλευρών θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2025. Κάτι που σημαίνει πως ο 53χρονος τεχνικός θα έχει ως βασικό του μέλημα την πρόκριση των «Τριών Λιονταριών» στο Μουντιάλ του 2026.

Κάτι που, αν μη τι άλλο, θεωρείται δεδομένο. Οπότε ο πιο… σοβαρός του στόχος αποτελεί η κατάκτηση του τροπαίου. Άλλωστε, η Αγγλία αγνοεί την χαρά αυτή από το μακρινό 1966 κι επέλεξε τον Τούχελ γιατί γνωρίζει να δημιουργεί ομάδες που κερδίζουν. Άλλωστε, το έκανε και με την Τσέλσι, με την οποία κατέκτησε το Champions League το 2021. Ο Γερμανός δήλωσε έτοιμος για την πρόκληση αυτή και ανυπόμονος να συνεργαστεί με τους Άγγλους διεθνείς. Αυτοί, βέβαια, δεν είναι γνωστό πόσο… ανυπόμονοι είναι, δεδομένων των ιδιαίτερα απαιτητικών προπονήσεων του 53χρονου τεχνικού και δη των τεσσάρων ειδικών ασκήσεων του για βελτίωση της τεχνικής τους.

Τα drills του Τούχελ για να κάνει την Αγγλία να… πετάει

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις του Τούχελ έχουν να κάνουν κυρίως με τη νοοτροπία και τη βελτίωση της συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του. Μάλιστα, είχαν αποκαλυφθεί από τα ίδια τα αγγλικά Μέσα, λίγο μετά την κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι. Ένα από τα drills αυτά είναι οι ασκήσεις και τα «κορόιδα» με μικρότερες σε μέγεθος μπάλες. Αυτό έχει ως στόχο τη βελτίωση της τεχνικής των παικτών και της κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και την μεγαλύτερη ακρίβεια των τάκλιν. Μάλιστα, ο Τούχελ αλλάζει και τα μεγέθη των εστιών προκειμένου να δυσκολέψει τους ποδοσφαιριστές του να σκοράρουν. Έτσι, θέλει να καταφέρει να τους κάνει πιο αποτελεσματικούς μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Ακόμη μια ειδική άσκηση του Τούχελ είναι όταν βάζει τους παίκτες του να παίζουν παιχνίδια κατοχής, κρατώντας μπαλάκια τένις στα χέρια. Ο στόχος της συγκεκριμένης άσκησης είναι η αποφυγή των τραβηγμάτων και των φάουλ. Το τελευταίο και πιο… περίεργο drill του Γερμανού έχει να κάνει με την αλλαγή του αγωνιστικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος «κόβει» τα κόρνερ και δίνει στο γήπεδο ένα τριγωνικό σχήμα. Σκοπός του με αυτή την άσκηση είναι να «αναγκάσει» τους παίκτες του να γίνουν πιο άμεσοι στο παιχνίδι τους.

Ο Τούχελ χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες τακτικές ήδη από την εποχή που βρισκόταν στην Ντόρτμουντ. Ωστόσο, μέσα από το διάστημα του στην Τσέλσι ουσιαστικά έγιναν πιο γνωστές στο ευρύ κοινό καθώς οι Άγγλοι είχαν δημοσιεύσει υλικό και φωτογραφίες από τις προπονήσεις των «μπλε» υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version