ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Καθάρισε» άνετα και πάτησε κορυφή η Παρί! (vid)
Η… μαγεία Μόντριτς και Βινίσιους έσωσε τη Ρεάλ! (vid)
Πήρε το τρίποντο έστω και με το… στανιό η Γιουβέντους! (vid)
Ο Μόντριτς των ρεκόρ… σέρβιρε γκολ στον Βινίσιους (vid)
«Κοιμήθηκε» η άμυνα της Ρεάλ και η Θέλτα ισοφαρίζει! (vid)
Ο Μπαπέ «απαντάει» στην κριτική και τις φήμες με… γκολάρα στο Βίγκο! (vid)
Τάκλιν για… σκότωμα από τον Ρομανιόλι – Με 10 η Λάτσιο! (vid)
Η Λίβερπουλ θέλει να «κλέψει» το… διαμάντι του Ερυθρού Αστέρα!
«Καταδίκασε» την Άρσεναλ με τραγική… πατάτα ο Κίβιορ! (vid)
«Πληγώνει» την Άρσεναλ με κομπίνα σκέτη… μαγεία η Μπόρνμουθ (vid)
Σπάει κατάρες και ρεκόρ αυτός ο τυφώνας «Κέιν»! (vid)
Στην Μπόρνμουθ η… τούρτα και στην Άρσεναλ ούτε καν κερασάκι! (vid)
Ένα και να… καίει από τη Μίλαν! (vid)
Δύσκολα τα πράγματα για την Άρσεναλ: Απευθείας κόκκινη για Σαλιμπά! (vid)
«Έκρυψε» την μπάλα η Μίλαν και πέτυχε εντυπωσιακό γκολ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Premier League

Στην Μπόρνμουθ η… τούρτα και στην Άρσεναλ ούτε καν κερασάκι! (vid)

Η Άρσεναλ έχασε εκτός έδρας με σκορ 2-0 από την Μπόρνμουθ και έτσι γνώρισε την πρώτη της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος.

Στην Μπόρνμουθ η… τούρτα και στην Άρσεναλ ούτε καν κερασάκι! (vid)

Η Άρσεναλ μέχρι το εκτός έδρας ματς με την Μπόρνμουθ δεν είχε ούτε μία ήττα. Σε καμία διοργάνωση. Ωστόσο, οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα γνώρισαν την πρώτη τους… πίκρα από τα «κεράσια» του Ιραόλα, χάνοντας εκτός έδρας με σκορ 2-0 στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Premier League.

Εκτός τόπου και χρόνου οι Λονδρέζοι στην περισσότερη ώρα της αναμέτρησης. Έκαναν ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Κέπα με την κόκκινη του Γουίλιαμ Σαλιμπά από το 27′ να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στους Λονδρέζους και στην ουσία να τους «κρεμάει». Λίγα πράγματα και από τους υπόλοιπους.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν χωρίς να μας δώσουν κάτι. Ο ρυθμός ήταν αργός και η μπάλα την περισσότερη ώρα στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Άρσεναλ που έψαχναν χώρο για να βγουν μπροστά. Όμως, οι αργές μεταβιβάσεις τους και το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός ο Σάκα, αλλά εκτός αποστολής βοηθούσαν το έργο της Μπόρνμουθ, ώστε να κάνει γρήγορες επιστροφές και να κλείνει τους διαδρόμους προς την εστία της.

Μάλιστα, η πρώτη στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 17′ ο Ράγια ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρος με την μπάλα στα πόδια του, μέχρι που έκανε λάθος πάσα με τον Εβανίλσον να μην μπορεί να κάνει καλό σουτ και την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω. Στο 27′ ήρθε η στιγμή που άλλαξε τα πάντα και κυρίως τις ισορροπίες. Ήταν η φάση με πρωταγωνιστή τον Σαλιμπά και τον Εβανίλσον όταν ο Γάλλος στόπερ μετά από ένα γέμισμα προς την εστία της Άρσεναλ να τον ανατρέπει αν και ήταν πολύ μακριά από τον Ράγια. Αρχικά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, αλλά το VAR «κάρφωσε» τον ταλαντούχο αμυντικό που εν τέλει είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αυτό έφερε αλλαγές στον σχηματισμό της Άρσεναλ που μέχρι τότε δεν είχε κάποια φάση ουσίας. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Λονδρέζους ήρθε στο 35′ με τον Μερίνο από καλή θέση να μην κάνει ανάλογο σουτ. Η Μπόρνμουθ με παίκτη παραπάνω έβγαινε πιο εύκολα και πιο γρήγορα μπροστά και πίεσε τους παίκτες του Αρτέτα. Μάλιστα, έφτασε κοντά σε γκολ με τον Ταβερνιέ μετά από λάθος του Ράγια, όμως, ο Ισπανός βγήκε νικητής.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπόρνμουθ ήταν εκείνη που άγγιξε το γκολ με τον Σεμένιο, ο οποίος όντας μόνος του από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά στο 47′. Η πίεση των γηπεδούχων έφερε πολλά και σημαντικά λάθη από την Άρσεναλ που έδειχνε να μην πιστεύει ότι μπορεί να πάρει τη νίκη από αυτή την αναμέτρηση. Οι Λονδρέζοι στην πιο καλή τους και κλασική φάση στο 69′ με τον Μαρτινέλι ήταν άστοχοι με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να σκοράρει φάτσα κάρτα με τον Κέπα. Στην επόμενη ακριβώς φάση η Μπόρνμουθ μετά από κόρνερ με το σουτ του Κρίστι έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν να ξεμένουν από δυνάμεις και από κουράγια. Με τη λάθος πάσα του Κίβιορ προς τον Ράγια να την εκμεταλλεύεται ο Εβανίλσον που κέρδισε πέναλτι με τον Κλάιφερτ στο 79′ να αναγράφει το 2-0 που έμεινε ως το τέλος και έδωσε στην Μπόρνμουθ μία μεγάλη νίκη με την Άρσεναλ να γνωρίζει την πρώτη ήττα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ