Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Μόντριτς πέρασε στην… αιωνιότητα των ρεκόρ της Ρεάλ (pic)
Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μόντριτς πέρασε στην… αιωνιότητα των ρεκόρ της Ρεάλ (pic)

Ο Λούκα Μόντριτς έγραψε ξανά ιστορία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της σε επίσημο ματς.

20.10.2024 | 10:19

Ακάθεκτος συνεχίσει ο Λούκα Μόντριτς την τεράστια καριέρα του. Τόσο σε συλλογικό επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και στην εθνική Κροατίας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε αμφότερες έχει σταθερά πρωταγωνιστικό όλο. Παρά το γεγονός ότι βαδίζει πλέον προς τα 40 του χρόνια ο ίδιος παραμένει υπερολύτιμος για τη «βασίλισσα», αλλά και για την «Χρβατσκα». Κάτι σαν το παλιό καλό κρασί που όσο περνάνε τα χρόνια ωριμάζει και περισσότερο. Μάλιστα, ο ίδιος δε φαίνεται διατεθειμένος να… συνταξιοδοτηθεί ακόμη.

Εξάλλου, ο Μόντριτς γνωρίζει ότι παραμένει ένας από τους πιο τεχνικά άρτιους μέσους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Κροάτης συνεχίζει και τη φετινή σεζόν να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και να τραβάει τα βλέμματα. Παράλληλα, όμως, γράφει και ιστορία με τη φανέλα της, καθώς με την εμφάνιση του στο ματς με τη Θέλτα το βράδυ του Σαββάτου (19/10) έγινε ο γηραιότερος παίκτης που φοράει τη φανέλα της «βασίλισσας» σε επίσημο παιχνίδι.

Ο Μόντριτς έσπασε «στοιχειωμένο» και… σέρβιρε το γκολ νίκης

Ο Μόντριτς μπήκε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό και όντας σε ηλικία 39 ημερών και 41 ημερών έσπασε το «στοχειωμένο» ρεκόρ του Φέρεντς Πούσκας. Ο Ούγγρος θρύλος κατείχε αυτή την επίδοση από το μακρινό 1966, όταν και είχε αγωνιστεί σε ηλικία 39 ετών και 36 ημερών. Κι όπως είναι λογικό, ο Κροάτης μέσος θα συνεχίζει να θέτει ακόμη ψηλότερα τον πήχη όσο περισσότερο αγωνίζεται. Μάλιστα, ο 39χρονος άσος ήταν αυτός που… έσωσε την «βασίλισσα». Βλέπετε, από μια δική του «μαγική» κάθετη πάσα ο Βινίσιους έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μόντριτς αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2012 κι από τότε έχει κατακτήσει 27 τρόπαια. Επίδοση που τον κάνει τον πλέον πολυνίκη παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Ο Κροάτης άσος μετά το ματς δεν έκρυψε τη χαρά και την περηφάνια του για το ρεκόρ.

«Είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, όντας ο γηραιότερος και ο πλέον πολυνίκης παίκτης της. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που τα πέτυχα όλα αυτά με τη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version