ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τότι… τρελάθηκε και σκέφτεται να γυρίσει στα γήπεδα!
Η Γιουνάιτεντ κάνει… δώρο στον Τεν Χαγκ τον «νέο Μπέλιγχαμ»!
Ο «φονιάς» Λεβαντόφσκι πίσω μόνο από Μέσι-Κριστιάνο! (pic)
Δύο «μεγαθήρια» στο κατόπι του… φευγάτου Αλόνσο! (pic)
Απόχη τέλος: Ο Νεϊμάρ ξαναπάτησε γήπεδο! (vid)
O Αντσελότι… γλέντησε με τον πιο Αντσελότι τρόπο Άγγλο δημοσιογράφο!
«Σπουδαίος παίκτης ο Σάκα… Είναι ήδη καλύτερος από το 99% των υπόλοιπων!» (pic)
Τα νέα παπούτσια του Μέσι ήρθαν και κάνουν… χαμό! (pics)
Άρσεναλ: Μία εικόνα «καίει» τον Στέρλινγκ! (pic)
Ο Νέβιλ «έκραξε» τα αστέρια της Άρσεναλ μετά την Μπόρνμουθ
Ίντερ Μαϊάμι: Πριν και μετά τον Μέσι – Οι 5 ιστορικές αλλαγές που… έφερε ο GOAT!
Το χαμόγελο του Μέσι δείχνει πόσο μεγαλώσαμε! (pic)
Αποκάλυψη Αντσελότι: «Εκεί θέλει να παίζει ο Μπαπέ! Ένα πράγμα του ζητάω…»
Χάκαραν τον λογαριασμό της Γιουβέντους και… χαμός – «Δικός μας ο Γκιουλέρ» (pic)
Γιουνάιτεντ: Έτσι θα «μεγαλώσει» ξανά – Προσπαθεί να… κλέψει παίκτη από τη Ρεάλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπαρτσελόνα

Ο «φονιάς» Λεβαντόφσκι πίσω μόνο από Μέσι-Κριστιάνο! (pic)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σεβίλλη, μπήκε στην πρώτη τριάδα των σκόρερ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο «φονιάς» Λεβαντόφσκι πίσω μόνο από Μέσι-Κριστιάνο! (pic)

Πέραν πάσης αμφιβολίας ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στον πλανήτη. Μπορεί την περσινή σεζόν να μην έπιασε τα στάνταρ που έχει συνηθίσει το ευρύτερο κοινό. Κι αυτό γιατί μέτρησε μόλις 26 γκολ σε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να βρίσκεται πλέον στο 36ο έτος της ζωής του. Ωστόσο, ο Πολωνός επιθετικός καταφέρνει να διατηρεί το σώμα του σε εντυπωσιακή κατάσταση. Γι’ αυτό και σπανίως βγάζει τραυματισμούς, αν και αγωνίζεται σταθερά τόσο με τους «μπλαουγκράνα», πλέον, όσο και με την Εθνική Πολωνίας. Παράλληλα, βέβαια, διατηρεί ακέραιο και το «ένστικτο» του σκόρερ.

Μάλιστα, η έλευση του Χάνσι Φλικ στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έφερε μια… δεύτερη νιότη για τον Λεβαντόφσκι. Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στην Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, στις δύο χρονιές που συνεργάστηκαν στους Βαυαρούς, ο Πολωνός φορ έγραψε τα καλύτερα του νούμερα. Ο 36χρονος άσος, λοιπόν, έχει μπει… φουριόζος στη φετινή σεζόν με τους «μπλαουγκράνα», μετρώντας ήδη 14 γκολ σε 12 παιχνίδια. Μάλιστα, με τα δύο τελευταία, που σημείωσε κόντρα στη Σεβίλλη, ο έμπειρος επιθετικός έφτασε στην τρίτη θέση των σκόρερ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ποιοι τον ξεπερνούν; Μα φυσικά οι… εξωγήινοι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Απίθανο να πιάσει Μέσι και Κριστιάνο ο Λεβαντόφσκι

Ο Λεβαντόφσκι με τα γκολ του απέναντι στους Σεβιγιάνους έφτασε τα 366 σε 463 παιχνίδια και ξεπέρασε τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ που είχε 365. Μάλιστα, ο Πολωνός φορ είχε σπάσει το ρεκόρ του Γερμανού θρύλου για τα περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν στην Bundesliga το 2021. Τότε που, υπό τον Φλικ, είχε βρει δίχτυα 41 φορές, έναντι 40 του Μίλερ από το 1972. Πλέον, ο 36χρονος φορ έπιασε σε γκολ τον θρύλο της Τότεναμ, Τζίμι Γκριβς και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τον ξεπεράσει.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Λεβαντόφσκι δεν θα απειλήσει τους δύο πρώτους σκόρερ, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Βλέπετε, ο μεν Αργεντινός σούπερ σταρ μετράει 496 γκολ σε 577 συμμετοχές, ενώ ο Πορτογάλος 495 σε 626 ματς. Οι δυο τους δε συνεχίζουν να αγωνίζονται πλέον στην Ευρώπη και θεωρείται δύσκολο να επιστρέψουν. Η διαφορά των τερμάτων, όμως, είναι τόσο μεγάλη που ο 36χρονος φορ έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να την εξαλείψει. Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο το πόσο σπουδαίος επιθετικός είναι ο Λεβαντόφσκι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ