Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίδρωσε, αγχώθηκε, αλλά στο τέλος νίκησε η Άρσεναλ! (vids)
Champions League

Ίδρωσε, αγχώθηκε, αλλά στο τέλος νίκησε η Άρσεναλ! (vids)

Η Άρσεναλ έκανε τα εύκολα... δύσκολα και εν τέλει επικράτησε με σκορ 1-0 της Σαχτάρ στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Champions League.

23.10.2024 | 00:15

H Άρσεναλ δείχνει και φέτος ότι δεν θέλει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον για την ώρα αυτό που τη νοιάζει πιο πολύ είναι το αποτέλεσμα. Η νίκη. Ακόμα και με… μισό μηδέν. Ακόμα και αν ο αντίπαλός της δεν είναι τόσο δυνατός ή τόσο εμπορικός. Κάτι που φάνηκε και στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Σαχτάρ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Champions League.

Οι Λονδρέζοι επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη στο τυχερό τέρμα του Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Και έδειξαν ότι το μυαλό τους είναι στην Premier League και στο επερχόμενο ματς με τη Λίβερπουλ.

TO ΜΑΤΣ:

Σε ακόμη ένα παιχνίδι της για φέτος η Άρσεναλ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά. Αλλά σε καμία περίπτωση πιο αποφασιστικά σε σχέση με τη Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί ήταν αν μη τι άλλο διαβασμένοι και περίμεναν κάτι τέτοιο. Οπότε τα πρώτα 15 λεπτά πέρασαν σχετικά εύκολα για εκείνους, χωρίς να δεχτούν κάποια φάση της προκοπής από τους γηπεδούχους που είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά ο αργός ρυθμός που δημιούργησαν δεν ευνόησε και τόσο πολύ το επιθετικό τους κομμάτι.

Η Άρσεναλ πίεζε ψηλά και έτσι έκανε δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων που έκαναν αρκετά λάθη. Από ένα τέτοιο κατάφερε να προηγηθεί η ομάδα του Λονδίνου με τον Μαρτινέλι. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ με ωραία ατομική ενέργεια κέρδισε χώρο μέσα στην περιοχή της Σαχτάρ και σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Ρίζνικ και μετέπειτα στην πλάτη του πριν καταλήξει στα δίχτυα του. Ένα γκολ που μέτρησε σαν αυτογκόλ.

Στη συνέχεια οι Άγγλοι δεν ανέβασαν τον ρυθμό τους αλλά με τους Τροσάρ και Ζεσούς προσπάθησαν να χτυπήσουν από τα πλάγια. Όμως, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία με τους ταλαντούχους επιθετικούς να χάνουν τις πιο πολλές μονομαχίες ή να είναι άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια. Η καλύτερη φάση για την Άρσεναλ μετά το γκολ ήρθε μετά από σέντρα του Ζεσούς με τον Χάβερτς να μην βρίσκει για λίγο την μπάλα για το 2-0. Το ίδιο δίδυμο συνδυάστηκε υπέροχα λίγο αργότερα με τον Γερμανό να δίνει έτοιμο γκολ στον Βραζιλιάνο, όμως, εκείνος νικήθηκε από τον Ρίζνικ κατά κράτος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ συνέχιζε να πιέζει, αλλά με… τρόπο. Οι παίκτες του Αρτέτα δεν ήθελαν να ξοδέψουν πολύ ενέργεια και αυτό το έδειχναν με το γεγονός ότι οι ενέργειές τους δεν είχαν ένταση, δεν είχαν το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη που έβαζαν από την πλευρά τους οι Ουκρανοί. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή τους με τα εύκολα λάθη τους. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν κανένα από αυτά.

Όπως και η Άρσεναλ δεν εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε στο 77′ με τον Τροσάρ, μετά από σέντρα του Μερίνο. Ο Βέλγος το εκτέλεσε με τον Ρίζνικ να τον νικάει και να σταματάει το σουτ του που είχε στόχο το κέντρο της εστίας του με τα πόδια! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στη Σαχτάρ και παραλίγο να το πληρώσουν. Κυρίως στο 92′ με το σουτ του Πεδρίνιο που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ράγια που κράτησε το μηδέν για την εστία του και έτσι έδωσε μία σημαντική νίκη στην Άρσεναλ με σκορ 1-0.










Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version