Το περασμένο καλοκαίρι η Μίλαν αποφάσισε να δώσει το χρίσμα του προπονητή της στον Πάουλο Φονσέκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός επελέγη να αντικαταστήσει τον Στέφανο Πιόλι στο «τιμόνι» της ομάδας με στόχο τη διεκδίκηση τίτλων με τους «ροσσονέρι». Ωστόσο, ο ίδιος άντεξε μόλις έξι μήνες στη θέση, αφού οι «ροσσονέρι» πέραν κάποιων… εκλάμψεων είχαν απογοητευτική πορεία. Έτσι, πριν από μια εβδομάδα ήρθε και το επίσημο τέλος της συνεργασίας τους. Ως αντικαταστάτης του στη θέση επιλέχθηκε ο συμπατριώτης του, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που το καλοκαίρι αποχώρησε από την Πόρτο.
Φυσικά, ο χρόνος δεν ήταν υπέρ του Πορτογάλου τεχνικού. Άλλωστε, στην πρώτη του εβδομάδα, η Μίλαν είχε να διεκδικήσει το Σούπερ Καπ Ιταλίας. Οι περισσότεροι δεν έδιναν πιθανότητες στην ομάδα του Κονσεϊσάο, δεδομένου ότι θα ήταν δύσκολο να περάσει τη φιλοσοφία του τόσο γρήγορα. Ωστόσο, οι «ροσσονέρι» διέψευσαν τους πάντες. Αφού κέρδισαν τη Γιουβέντους στον ημιτελικό, έκαναν μια μυθική ανατροπή απέναντι στην άσπονδη συμπολίτισσα, Ίντερ και κατέκτησαν το τρόπαιο. Ο ίδιος το χάρηκε με την… ψυχή του μετά την κατάκτηση, αλλά πλέον το έχει αφήσει πίσω. Και το ίδιο κάλεσε τους παίκτες του να κάνουν ενόψει της αναμέτρησης με την Κάλιαρι το Σάββατο (11/1).
🎙️ Head coach Sérgio Conceição on…
💪 Momentum
🧠 Mindset
🧱 Foundations#MilanCagliari #SempreMilan pic.twitter.com/pnmsTLVtXM— AC Milan (@acmilan) January 10, 2025
Κονσεϊσάο: «Το αξίζαμε, αλλά τώρα πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε και να πείθουμε »
Ο Κονσεϊσάο στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης τόνισε πως αν κάποιος παίκτης του νιώθει γεμάτος μ’ ένα Σούπερ Καπ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη Μίλαν. Όπως ανέφερε, οι «ροσσονέρι» άξιζαν τον τίτλο, αλλά είναι πλέον ώρα να αρχίσουν να μαζεύουν νίκες και στην Serie A. Παράλληλα, ο Πορτογάλος ανέλυσε τη φιλοσοφία του για τη συνέχεια της σεζόν, τονίζοντας τη σημασία της προετοιμασίας και της πειθαρχίας.
Σε έναν σύλλογο όπως αυτός, που έχει κερδίσει τόσα πολλά, δεν μπορούν να δουλέψουν όσοι νομίζουν ότι έχουν γεμάτη κοιλιά επειδή κατέκτησαν ένα Super Cup. Το αξίζαμε, φυσικά, αλλά τώρα πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε και να πείθουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα. Το Super Cup έχει τελειώσει. Τα συναισθήματα της επιστροφής στη Serie A για μένα δεν υπάρχουν, υπάρχει η φυσιολογική αδρεναλίνη για έναν αγώνα. Έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου, κοιτάζω όλες τις λεπτομέρειες, έχω πάρα πολλά στο κεφάλι μου. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να προετοιμάσω τα παιδιά για να κερδίσουν. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Μαινάν και όχι στον Τεό; Όλοι οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε ο Κονσεϊσάο.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας