Μόλις την περασμένη σεζόν ο Κάρλο Αντσελότι αποτέλεσε τον «αρχιτέκτονα» μιας χρονιάς-όνειρο για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ιταλός τεχνικός είχε δημιουργήσει ένα ακαταμάχητο σύνολο. Άλλωστε, πέραν του ότι η «βασίλισσα» έπαιζε εξαιρετικό και υψηλό σε ένταση ποδόσφαιρο, έπαιρνε σταθερά θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό και στο τέλος της σεζόν οι Μαδριλένοι κατέκτησαν τόσο Champions League όσο και τη La Liga. Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι η ισπανική ομάδα έμοιαζε να φτιάχνουν ένα αψεγάδιαστο σύνολο, χωρίς αδυναμίες. Κι αυτό γιατί προσέθεσε στη «φαρέτρα» της τον Κιλιάν Μπαπέ.
Ωστόσο, η φετινή Ρεάλ έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Βλέπετε, η «βασίλισσα» αν και στα χαρτιά έμοιαζε ενισχυμένη, στο γήπεδο δε συμβαίνει απολύτως το ίδιο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι Μαδριλένοι είναι δεύτεροι στη La Liga, στο -1 από την Ατλέτικο και μέχρι τη νίκη τους στο Μπέργκαμπο (3-2 την Αταλάντα) ήταν ορατό ακόμη και το φάσμα του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Champions League. Κι αν για ένα διάστημα οι καλές εμφανίσεις είχαν δώσει ένα «φως», η συντριβή από την Μπαρτσελόνα (2-5) στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ έφερε νέους «τριγμούς». Μάλιστα, σύμφωνα με την «Relevo» και την «Cadena SER», ο Αντσελότι έχει κουραστεί από την συμπεριφορά των σταρ της ομάδας του.
It is not the only frustration Ancelotti is harbouring.https://t.co/h1PprIFAP1#realmadridsevillafc
— Football España (@footballespana_) January 16, 2025
Το συμβάν που θύμωσε τον Αντσελότι
Όπως τονίζει το πρώτο Μέσο, το πρόβλημα ξεκίνησε λίγο πριν το παιχνίδι Κυπέλλου με την αδύναμη Ντεπορτίβο Μινέρβα. Ο Ιταλός τεχνικός είχε ρωτήσει τους παίκτες του, για το ποιοι ήθελαν να μείνουν εκτός και να ξεκουραστούν. Παίκτες όπως ο Μπέλιγχαμ, ο Μπαπέ και ο Βινίσιους, που είναι οι «αστέρες» της Ρεάλ, ζήτησαν να μείνουν εκτός, υποτιμώντας το παιχνίδι. Κάτι που εκνεύρισε τον Αντσελότι, ο οποίος τους πήρε στην αποστολή, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον Γάλλο και τον Βραζιλιάνο. Ακριβώς αντίθετη ήταν η αντίδραση του Φεντερίκο Βαλβέρδε, που ήθελε να αγωνιστεί και για να τον ξεκουράσει τον έβγαλε στο ημίχρονο.
Παράλληλα, σύμφωνα με το δεύτερο ρεπορτάζ, ο Αντσελότι έχει κουραστεί από την ανυπακοή κάποιων παικτών μέσα στο γήπεδο. Ο Ιταλός τεχνικός έχει ουκ ολίγες φορές υπογραμμίσει τη σημασία της προσήλωσης όλων των ποδοσφαιριστών του στο αμυντικό πλάνο. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σποραδικά μέσα στα παιχνίδια και όχι σε όλα εξ αυτών. Ο ίδιος νιώθει πως οι παίκτες έχουν τις σωστές οδηγίες, αλλά πως δεν αντιδρούν σωστά σε αυτές. Μάλιστα, ο έμπειρος προπονητής το έχει τονίσει αυτό και σε συνεντεύξεις Τύπου, θέλοντας να «ξυπνήσει» τους ποδοσφαιριστές του. Άλλωστε, θέλει να συνεχίσει να κερδίζει παιχνίδια και να δίνει κίνητρο στους παίκτες του. Γιατί αν σταματήσει αυτό, τότε το μέλλον του στη Ρεάλ θα είναι αρκετά δυσοίωνο.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας