Ναι, της έλειπε ο Ομάρ Μαρμούς, ο κορυφαίος της ποδοσφαιριστής τη φετινή σεζόν. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως, έδειξε εξαιρετικά σημάδια και στην εποχή μετά τον Αιγύπτιο, «καθάρισε» με 2-0 την Ντόρτμουντ και μπήκε για τα καλά στην πρώτη τετράδα της Bundesliga. Τρίτη σερί ήττα για τους Βεστφαλούς, που είναι στη 10η θέση και έχουν βυθιστεί στην εσωστρέφεια.
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Η Άιντραχτ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, καθώς απείλησε για πρώτη φορά στο 2′. Από λάθος του Κόμπελ, ο Σκίρι έστρωσε στον Λάρσον, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Ελβετός τερματοφύλακας. Επτά λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Ντόρτμουντ να απειλήσει. Ο Ρίερσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκιρασί νίκησε τους πάντες στον αέρα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που τελικά, όμως, πήραν το πρροβάδισμα στο 18′. Οι «αετοί» αναπτύχθηκαν υπέροχα από δεξιά, ο Κρίστενσεν έκανε το γύρισμα κι ο Εκιτίκε με πλασέ πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, η Άιντραχτ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά ο Κνάουφ σημάδεψε το δοκάρι μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν απόλυτα στο ματς και στο 34’ο Εκιτίκε έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.
⚽️ GOAL: Hugo Ekitike
🇩🇪 Eintracht Frankfurt 1-0 Borussia Dortmundpic.twitter.com/v52j5erw2U— Goals Xtra (@GoalsXtra) January 17, 2025
Η Ντόρτμουντ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 49′, αλλά ο Τραπ έδιωξε με το πόδι το δυνατό σουτ του Κόουτο. Ωστόσο, ο ρυθμός δεν έμοιαζε καθόλου με αυτόν του πρώτου μέρους. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 83′ και ήταν πάλι για τους φιλοξενούμενους. Ο Αντεγέμι ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τεατέ. Κι αφού οι Βεστφαλοί δεν ισοφάρισαν, το έκανε η Άιντραχτ στο 92′ «κλειδώνοντας» τη νίκη. Όλη η Ντόρτμουντ είχε βγει ψηλά για την ισοφάριση, ο Ουζούν έκλεψε κι ο Χόιλουντ πλάσαρε ψύχραιμα για το τελικό 2-0.
⚽️ GOAL: Oscar Højlund
🇩🇪 Eintracht Frankfurt 2-0 Borussia Dortmundpic.twitter.com/hPkyNq0wd0— Goals Xtra (@GoalsXtra) January 17, 2025
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
