ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λίβερπουλ, ο «βασιλιάς» Άρνολντ… σου χαρίζει τον τίτλο (vid)
Άρσεναλ: Ανησυχία για Σάκα – Πήγαν να του κόψουν την καριέρα (vid)
Έξαλλος ο Αμορίμ: «Σκέτη απογοήτευση! Έκαναν μόνο μια φάση…»
Σιμεόνε για Μέσι: «Απλά… να προσεύχεστε όταν τον έχετε αντίπαλο»
Η Ανάσταση της Γιουνάιτεντ στην Premier League φαίνεται πως… αργεί! (vid)
Ρεάλ: Αυτόν τον παίκτη δίνει ως αντάλλαγμα για τον Τσάμπι Αλόνσο!
Τσέλσι τους τέζαρες με ΓΚΟΛΑΡΑ – Τρίποντο…Champions League (vid)
Απλά και χαλαρά για την Άρσεναλ! (vid)
Ντε Μπρούιν για Σίτι: «Έπαθα ΣΟΚ με αυτό που έκανε η ομάδα…»
Η Άρσεναλ παίζει απλό και μαγικό ποδόσφαιρο: Απίθανη ασίστ από τον Μερίνο και 2-0 ο Μαρτινέλι! (vid)
Η φαουλάρα – αριστούργημα του Ολιβιέ Ζιρού στο MLS (vid)
Επίσημο: «Άγνωστο πότε θα επιστρέψει ο Λεβαντόφσκι»
Relevo: Τότε θα αποχωρήσει ο Αντσελότι από τη Ρεάλ Μαδρίτης
«Λιώνουν» οι Πορτογάλοι με Παυλίδη: «Η προσωποποίηση της απλότητας»
Γιουνάιτεντ: Δίνει «κοψοχρονιά» τον Ονάνα για να… γλυτώσει
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρί Σεν Ζερμέν

Ανατροπή έπος η Παρί, η Σίτι πάλι δεν… μπορεί! (vid)

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε μια επική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (4-2), έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης και... βύθισε εκτός 24άδας τους «πολίτες».

Ανατροπή έπος η Παρί, η Σίτι πάλι δεν… μπορεί! (vid)

Ήταν μακράν του δευτέρου το παιχνίδι της βραδιάς βάσει ονομάτων κινήτρου για τη νίκη. Και μέσα στο γήπεδο Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι απέδειξαν ακριβώς αυτό, αλλά οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που…χαμογέλασαν στο τέλος με επική ανατροπή. Οι… ψυχωμένοι παίκτες του Λουίς Ενρίκε γύρισαν από το 0-2, επικράτησαν με 4-2 κι έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League, θέλοντας τουλάχιστον βαθμό στο παιχνίδι τους με την Στουτγκάρδη (29/1). Τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη για τους «πολίτες» στη διοργάνωση (τρεις ήττες, μια ισοπαλία), που βρίσκονται εκτός 24άδας και κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός συνέχειας, παίζοντας «τελικό» πρόκρισης με την Μπριζ την άλλη Τετάρτη (29/1).

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Παρί απείλησε πρώτη μόλις στο 5′, με τον Ντουέ να φεύγει στην αντεπίθεση και να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Έντερσον να διώχνει. Οι γηπεδούχοι πίεζαν κι άλλο και στο 11′ έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Βιτίνια εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Νέβες πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η Σίτι «απάντησε» στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντοναρούμα να αποκρούει το σουτ του Ντε Μπρόινε μέσα από την περιοχή. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 26′ το πλασέ του Βιτίνια κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Έντερσον.

Μάλιστα, από το κόρνερ οι Παριζιάνοι έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Ο Κανγκ-Ιν Λι εκτέλεσε, ο Ντίας δεν έδιωξε καλά κι ο Ρουίθ σούταρε σχεδόν από τη μικρή περιοχή, με τον Γκβάρντιολ να διώχνει πάνω στη γραμμή. Οι «πολίτες» έψαχναν χώρους στην κόντρα και στο 39′ είχαν τη στιγμή τους. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Σαβίνι στην αντεπίθεση κι εκείνος σούταρε από αριστερά, με τον Ντοναρούμα να διώχνει. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στην αναμέτρηση, με την Παρί να βλέπει γκολ του Χακίμι στο 45′ να της ακυρώνεται για… χιλιοστά και το 0-0 να μένει.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως, ήταν τελικά η Σίτι αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 49′. Ο Ακάντζι μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το γύρισμα, ο Σίλβα την προβολή, ο Ντοναρούμα έδιωξε κι ο Γκρίλις, που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, πήρε το «ριμπάουντ» κι από κοντά έκανε το 1-0. Και σαν μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα οι «πολίτες» βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Γκρίλις έκανε το γύρισμα από αριστερά και η μπάλα έφτασε μετά από κόντρα στον Χάαλαντ, που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0.

Η Παρί, όμως, αντέδρασε σχεδόν αμέσως και στο 56′ μείωσε. Ο Μπαρκολά έκανε υπέροχη ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε στον Ντεμπελέ που πλάσαρε σωστά για το 1-2. Το ματς είχε αποκτήσει αδιανόητο ρυθμό και στο 60′ οι Παριζιάνοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Ντουέ έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι κι ο Μπαρκολά προ κενής εστίας σημείωσε το 2-2. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» και τρίτο γκολ στο 70′. Ο Ντεμπελέ έκανε τρομερή ενέργεια και σουτάρα από τα δεξιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, η Παρί έφτασε τελικά στην ανατροπή. Ο Βιτίνια εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από τα δεξιά κι ο Νέβες με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 3-2.

Οι Παριζιάνοι πίεζαν και για άλλα γκολ και στο 84′ ο Έντερσον έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Ντεμπελέ. Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει και στο 86′ το σουτ του Γκούντογκαν έξω από την περιοχή πέρασε άουτ. Η Παρί έβρισκε χώρους όσο οι «πολίτες», ανοίγονταν και στο 90′ ο Ντεμπελέ έβγαλε υπέροχα στον Ράμος, ο οποίος νικήθηκε από τον Έντερσον σε τετ-α-τετ. Ωστόσο, ο Πορτογάλος φορ πήρε την εκδίκηση του, έστω και… περιπέτεια στο 96′, «κλειδώνοντας» τη νίκη της Παρί. Από γέμισμα, η μπάλα βρήκε στον Γκβάρντιολ και στρώθηκε στον Ράμος, που πλάσαρε σωστά για το τελικό 4-2.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ