Το καλοκαίρι του 2022 η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 65 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Μαρκ Κουκουρέγια από την Μπράιτον. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια, όμως, ο Ισπανός μπακ δεν έχιε καταφέρει να πείσει στο 100% με τις εμφανίσεις του. Γι’ αυτό, άλλωστε, αρκετές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών των «μπλε» στα social media. Δεν είναι, εξάλλου, λίγες οι φορές που και ο ίδιος είδε την ταμπέλα της αποτυχημένης μεταγραφής να κρέμεται από το λαιμό του.
Ωστόσο, πέραν του αγωνιστικού τομέα, ο Κουκουρέγια είχε πολύ πιο σοβαρά θέματα να διαχειριστεί στον πρώτο του χρόνο στην Τσέλσι. Ο Ισπανός μπακ σε συνέντευξη του στο «Media Inglese» μίλησε ανοικτά για τον αυτιστικό – έναν εκ των τριών – γιο του, Ματέο, προχωρώντας σε μια συγκινητική κατάθεση ψυχής. Όπως ανέφερε, η οικογένεια του αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες όταν μετακόμισε στο Λονδίνο, ενώ ο ίδιος δεν ήξερε με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει το παιδί του.
Chelsea star Marc Cucurella opens up on son’s autism struggle – ‘Everything is difficult’https://t.co/72W6jsQzZz pic.twitter.com/zz1RhsTxIQ
— Mirror Football (@MirrorFootball) January 28, 2025
Κουκουρέγια: «Ως γονέας επηρεάζεσαι κι εσύ – Το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να πάει καλά»
Ο Κουκουρέγεια αποκάλυψε πως όλη αυτή η κατάσταση επηρέασε και τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις του. Ωστόσο, η λύση δόθηκε μέσω ενός ειδικού σχολείου στο Λονδίνο, στο οποίο και έγραψε τον γιο του. Ο Ισπανός μπακ επισήμανε πως σαφέστατα υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, αλλά λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση, τόσο εκείνος, όσο και η οικογένεια του, όταν καταφέρνουν ακόμη και κάτι απλό μαζί με το παιδί τους.
«Στο Μπράιτον ήταν ακόμα μικρός. Ο γιατρός δεν μας είπε τι είχε, ήταν ακόμα πολύ μικρός για να ξέρει. Είναι δύσκολο. Κανείς δεν σου μαθαίνει πώς να είσαι γονιός, αλλά στο τέλος το βλέπεις. Ένα αυτιστικό παιδί δεν καταλαβαίνει όπως τα αδέρφια του, πρέπει να το μάθεις να καταλαβαίνει. Επηρεάζεται. Βλέπεις ότι δεν είναι καλά και δεν ξέρεις πώς να το βοηθήσεις, είναι δύσκολο. Δεν τα πήγαινε καλά στο κανονικό σχολείο, ήταν ανήσυχος, λυπημένος. Δεν μπορούσε να προσαρμοστεί και έκλαιγε συνεχώς. Πήγαινε για δύο ή τρεις ώρες και μετά έπρεπε να πάμε να τον πάρουμε. Φυσικά ως γονέας, επηρεάζεσαι κι εσύ. Το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να πάει καλά για εμένα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τον τρόπο να τον βοηθήσουμε, μέχρι που βρήκαμε ένα άλλο, ειδικό σχολείο στο Λονδίνο που μας έχει βοηθήσει όλους πολύ. Όλα είναι πιο δύσκολα, αλλά όταν καταφέρνετε κάτι μαζί, ακόμα κι ένα απλό βήμα, η ικανοποίηση είναι πολύ μεγαλύτερη», ανέφερε ο Κουκουρέγια.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας