ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απολαυστικός Μπρούνο, διέλυσε μόνος του τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (vid)
Ένα ημίχρονο αρκούσε να… πετάξει την πρόκριση (vid)
Μπέτις και Άντονι κάνουν… πλάκα στη Γκιμαράες (vid)
ΑΠΙΘΑΝΗ επέμβαση του Ντραγκόφσκι, άφησε… ξερό τον Κεν (vid)
H εκπληκτική γκολάρα του Μαντράγκορα που… πληγώνει τον Παναθηναϊκό (vid)
Κέρδισε τη μάχη, έχασε τον πόλεμο στη Νορβηγία (vid)
Σκόραρε ο Γιάρεμτσουκ, δίνει ζωή στον Ολυμπιακό (vid)
H Μπόντο κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό με τον Χεγκ (vid)
O Χούμελς ξήλωσε τον φορ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και αποβλήθηκε (vid)
Ο Σλοτ αποθέωσε την μεγάλη μεταγραφική «καψούρα» της Λίβερπουλ
Ανρί: «Είδα την Ελλάδα να παίρνει EURO! Μπορεί να το κάνει η Άρσεναλ…»
Η κίνηση του Γκουαρντιόλα που ξενέρωσε… οριστικά τον Γκρίλις
Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ : Η ενδεκάδα για τον «τελικό» – Μια μεγάλη έκπληξη (pic)
Νέος τραυματισμός στη Ρεάλ – Αγώνα δρόμου για να προλάβει την Άρσεναλ!
Ρεάλ – Άρσεναλ: Οι παίκτες που «κινδυνεύουν» αν δεχτούν κίτρινη κάρτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγγλία

Η Σίτι πέρασε, αλλά, η Λέιτον Όριεντ κέρδισε τις καρδιές μας! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά, ακόμα και έτσι νίκησε εκτός έδρας με σκορ 2-1 τη Λέιτον Όριεντ και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η Σίτι πέρασε, αλλά, η Λέιτον Όριεντ κέρδισε τις καρδιές μας! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το απόλυτο φαβορί στο ζευγάρι με τη Λέιτον Όριεντ. Όλοι γνωρίζουν τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ή να θυμηθεί κάποιον από την ομάδα που πλέον αγωνίζεται στη League 1 (δηλαδή στην τρίτη κατηγορία). Όμως, το Κύπελλο Αγγλίας παραλίγο να ζήσει μία επική στιγμή. Μία μεγάλη πρόκριση. Κάτι που θα ήθελαν πολλοί ρομαντικοί.

Παρόλα αυτά οι «πολίτες» ήταν εκείνοι που πέρασαν στους «16» του Κυπέλλου, επικρατώντας με σκορ 2-1 στο εκτός έδρας με τη Λέιτον Όριεντ με τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0 με απίθανο γκολ του Ντόνλεϊ από το κέντρο!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Όπως ήταν λογικό και επόμενο η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που είχε την μπάλα στα πόδια της την περισσότερη ώρα. Ναι μεν ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που φέτος δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά ή και σε νέα αποκτήματα, όπως ο Γκονζάλες από την Πόρτο και ο Ρέις από την Παλμέιρας. Όμως, η ποιότητα των περσινών πρωταθλητών Αγγλίας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το βαρύ τερέν, λόγω της βροχής και η μαζική άμυνα της Λέιτον Όριεντ έδειχναν ικανά να βάλουν δύσκολα στους παίκτες του Καταλανού προπονητή. Όμως, στο 16′ της αναμέτρησης έγινε κάτι που κανείς δεν θα το σκεφτόταν ή θα περίμενε να το δει. Ο Ντόνλεϊ ήταν μόνος του λίγο μετά το κέντρο και αποφάσισε να σουτάρει από εκεί, μιας και είχε δει τον Ορτέγκα έξω από τη θέση του. Και όχι μόνο έκανε ένα πολύ καλό σουτ, μα η μπάλα του έκανε το χατίρι και κατέληξε στην εστία της Μάντσεστερ Σίτι, αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην πλάτη του κίπερ των «πολιτών». Το γκολ για τη στατιστική υπηρεσία μπορεί να έγραψε ότι ήταν αυτογκόλ, όμως, ο Ντόνλεϊ είχε κάνει ήδη τη ζημιά στη Σίτι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν σε ένα αργό τέμπο, μιας και έδειχναν ότι δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί. Ή τι μπορούσαν να πάθουν. Από την άλλη οι παίκτες της Όριεντ έπαιζαν με ψυχραιμία και μυαλό. Έτσι έχαναν δύσκολα την μπάλα και στις περισσότερες μονομαχίες όχι μόνο έβγαναν πρώτοι, αλλά ήταν καθαρά και με τον Νόμο νικητές. Μάλιστα, στο 38′ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Ντόνλεϊ.

Η μεγάλη στιγμή και ευκαιρία της Σίτι ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όταν ο Σαβίνιο από τα δεξιά προσπάθησε να βρει με εξωτερικό φάλτσο τον Μαρμούς με τον Αιγύπτιο εξτρέμ να σουτάρει από καλή θέση, όμως, ο Κίλεϊ τον νίκησε εντυπωσιακά, κάνοντας μία επέμβαση που σίγουρα θα θυμάται για πολλά χρόνια.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Η Σίτι ήταν εκείνη που μπήκε ακόμη πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά. Όμως, οι γηπεδούχοι κλείνοντας έξυπνα και άμεσα τους χώρους τους κρατούσαν έξω από την περιοχή τους. Αλλά ακόμα και έτσι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Πιο συγκεκριμένα στο 56′ ο Λιούις σούταρε λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στον Κουσάνοφ και από καραμπόλα να καταλήγει στα δίχτυα της Λέιτον Όριεντ.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβηκαν λίγο, αλλά η μπάλα ήταν και πάλι την περισσότερη ώρα στη Σίτι με τον Γκουαρντιόλα να βάζει στον αγώνα τους Φόντεν και Ντε Μπρούιν. Η ποιότητα των φιλοξενούμενων φάνηκε στο 79′ με τον Γκρίλις να βγάζει μία υπέροχη μπαλιά στον Ντε Μπρούιν και τον Βέλγο να νικάει τον αντίπαλο κίπερ με ωραίο τσίμπημα της μπάλας για το 2-1 που έμεινε ως το τέλος παρά τις δύο σπουδαίες ευκαιρίες που είχε η Λέιτον Όριεν στο 88′ και το 94′.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ