Με μια μεστή εμφάνιση και χάρις στα τρομερά γκολ των Ολίσε και Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πέρασε από το «Σέλτικ Παρκ», επικρατώντας με 2-1 της Σέλτικ, που απείλησε στο τέλος με ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε. Την ερχόμενη Τρίτη (18/2) η ρεβάνς στο Μόναχο, με τους Βαυαρούς να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την φάση των «16» του Champions League.
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό από το ξεκίνημα με την Σέλτικ να σκοράρει στο 1ο λεπτό με σέντρα-σουτ του Κούν και το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ του Άιντα. Από εκεί και πέρα η Μπάγερν πήρε τα ηνία και στο 13′ έφτασε κοντά στο να πάρει προβάδισμα. Ο Ολίσε «άδειασε» τον Τράστι και σούταρε από δεξιά, με τον Σμάιχελ να διώχνει. Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 31′ ξανά ο Σμάιχελ είπε «όχι» σε σουτ του Σανέ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Βενσάν Κομπανί έφτασε ακόμη πιο κοντά. Ο Σανέ σέντραρε από τα αριστερά, ο Κέιν πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά και πάλι ο Δανός πορτιέρε κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπάγερν βρήκε αυτό που έψαχνε. Από βαθιά μπαλιά του Ουπαμεκανό, ο Ολίσε «άδειασε» τον Τέιλορ και με τρομερό σουτ από πλάγια δεξιά έκανε το 1-0.
Η Μπάγερν μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 49′ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ, ο Κέιν στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το 2-0. Η Σέλτικ ανέβασε σταδιακά την απόδοση της και απείλησε δύο λεπτά αργότερα. Από γύρισμα του Ένχελς ο Χατάτε σούταρε, με τον Ντάιερ να διώχνει πάνω στη γραμμή. Το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό και στο 72′ ο Σμάιχελ έδιωξε με τα πόδια του σουτ του Γκνάμπρι. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά των γηπεδούχων να «αγγίξουν» το γκολ. Από λάθος πάσα του Γκερέιρο, ο Μαεντά έκλεψε πέρασε και τον Νόιερ, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε παράλληλα από την εστία.
Στο 79′, όμως, η Σέλτικ κατάφερε να μπει και πάλι στο ματς. Έπειτα από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Μπάγερν ο Γιάνγκ Χιούν-Τζουν έκανε το γύρισμα κι ο Μαεντά με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους μετά το γκολ και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τζόνστον μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, με τον Νόιερ να διώχνει με υπερένταση και να κρατάει εντέλει το 2-1 υπέρ της ομάδας του.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
