Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία το όνομα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Και πως να μην είναι αν αναλογιστεί τα τρομερά πεπραγμένα του στα οκτώ χρόνια του στον πάγκο του συλλόγου. Βλέπετε, σε αυτό το διάστημα οι «πολίτες» κατέκτησαν κυριολεκτικά τα… πάντα. Μετρούν έξι συνολικά έξι Premier League, με τις τέσσερις να ‘ναι συνεχόμενες, δύο κύπελλα Αγγλίας, τέσσερα Λιγκ Καπ, τρία Σούπερ Καπ Αγγλίας. Το αποκορύφωμα όμως ήρθε το 2023. Εκεί όπου η ομάδα του Μάντσεστερ κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της, όπως και το UEFA Super Cup και το Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.
Ωστόσο, η αγωνιστική τους… κατάρρευση για ένα δίμηνο τους έφερε στο -16 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Η Σίτι γενικότερα δεν δείχνει και το καλύτερο πρόσωπο φέτος και ουκ ολίγες φορές ο Γκουαρντιόλα έχει πάρει πάνω του την ευθύνη επί τούτο. Ωστόσο, και το… αυτομαστίγωμα του Καταλανού τεχνικού έφτασε στα όρια του. Βλέπετε, ο ίδιος φαίνεται πως μπούχτισε από τις ερωτήσεις για τα προβλήματα της ομάδας του και στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ (15/2) είχε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα.
Pep Guardiola: “When people say, ‘Ah Pep, what happened?’ No, no, no… WHAT HAS HAPPENED?! That is the problem! That is not normal! It’s not normal now, but it’s not normal in the past. Who will do 100 points now in modern football? I’m waiting. Or four in a row? I’m waiting…”
— City Xtra (@City_Xtra) February 14, 2025
Γκουαρντιόλα: «Ρωτάνε τι πρόβλημα έχουμε, αλλά βρείτε ομάδα να τερματίσει τώρα στους 100 βαθμούς»
Ο Γκουαρντιόλα ανέφερε πως η ομάδα του έχει δικαίωμα να κάνει μια κακή σεζόν, όταν για τόσα χρόνια σερί είναι εξαιρετική. Μάλιστα, όπως τόνισε ναι μεν δεν είναι φυσιολογική η φετινή κατάρρευση των «πολιτών», αλλά το ίδιο… αφύσικη ήταν και η κυριαρχία τους σε όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα, κάλεσε όποιον θέλει να του βρει μια ομάδα που θα μαζέψει τουλάχιστον 100 βαθμούς ή θα πάρει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα, όπως η δική του.
«Δικαιούμαστε να κάνουμε μια κακή σεζόν. Ελάτε τώρα… Οχτώ ή εννιά χρόνια είμαστε εξαιρετικοί, οπότε τώρα δικαιούμαστε να είμαστε κάπως χειρότερο. Είναι άνθρωποι οι ποδοσφαιριστές. Συμβαίνει αυτό. Ο κόσμος λέει “μα Πεπ, τι έχει συμβεί;”. Όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα! Δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει τώρα, αλλά ούτε και αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια ήταν φυσιολογικό. Βρείτε μου εσείς ομάδα να τερματίζει στους 100 βαθμούς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ή να παίρνει τέσσερα σερί πρωταθλήματα! Περιμένω», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
