Μετά το 3-1 στο Βέλγιο, η Άστον Βίλα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Και στην ρεβάνς του «Βίλα Παρκ» απέδειξε γιατί. Οι «χωριάτες» εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 19′, επικράτησαν εύκολα με 3-0 της Μπριζ με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Ασένσιο (δύο γκολ) και προκρίθηκαν στον πρώτο τους προημιτελικό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά το 1983. Εκεί την περιμένει η Παρί Σεν Ζερμέν σ’ ένα πολύ δυνατό ζευγάρι.
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Η Μπριζ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, θέλοντας να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, και απείλησε στο 9′. Ο Ντε Κάιπερ έκανε την σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Βανάκεν πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, οκτώ λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς άλλαξαν πλήρως υπέρ της Βίλα. Ο Μαρτίνες βρήκε με μια ασύλληπτη βαθιά μπαλιά τον Ράσφορντ στον χώρο κι ο Κιριάνι Σάμπε τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή. Ωστόσο, επειδή ήταν ο τελευταίος παίκτης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι απείλησαν από το φάουλ αυτό, με τον Μινιολέ να διώχνει την απευθείας εκτέλεση του Τίλεμανς. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο, άφηνε την κατοχή στην Μπριζ και ουσιαστικά απειλούσε όποτε έβρισκε χώρους ή σε στημένες φάσεις. Και σε μια από αυτές στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μινγκς με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ράσφορντ, αλλά το σουτ του πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.
Η Βίλα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49′ πλησίασε στο γκολ. Από στημένη φάση, ο Μινγκς σούταρε, αλλά ο Μινιολέ έδιωξε σταθερά. Στο επόμενο λεπτό, όμως, η αγγλική ομάδα πήρε τελικά το προβάδισμα. Ο Μπέιλι έβγαλε υπέροχη πάσα στον Ασένσιο κι εκείνος με προβολή από κοντά έκανε το 1-0. Μάλιστα, ο Ισπανός «άγγιξε» το γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά το πλασέ του σε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 57′, όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν ξανά. Ο Ρότζερς έκανε το γύρισμα από αριστερά κι ο Μάατσεν μάλλον… κατά λάθος μετά από κόντρα έκανε το 2-0.
Η Βίλα είχε πάρει μπρος και τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε και πάλι. Ο Ρότζερς βρήκε με ωραία κάθετη τον Ράσφορντ στα αριστερά κι εκείνος γύρισε στον επερχόμενο Ασένσιο, που δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν άνετα το υπέρ τους σκορ και στο 79′ πλησίασαν και σ’ άλλο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ντισασί δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς, με την Βίλα να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
