Πιθανώς στο πιο δυνατό ζευγάρι των «16» του Europa League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρόκριση απέναντι στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μετά το 1-1 του πρώτου ματς στην Χώρα των Βάσκων, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» επικράτησαν με 4-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και πέρασαν στα προημιτελικά. Μεγάλος πρωταγωνιστής τους ήταν ο Μπρούνο Φερνάνες, που πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του. Ωστόσο, η αναμέτρηση είχε και έντονο… τρίτο ημίχρονο με τρομερά παράπονα από τους Βάσκους. Κι αυτό γιατί θεώρησαν πως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μπενουά Μπαστιέν, τους στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση.
Βλέπετε, η Σοσιεδάδ προηγήθηκε μεν με πέναλτι, μέσω του VAR, αλλά είδε τον Γάλλο διαιτητή να καταλογίζει δύο πέναλτι εις βάρος της και να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Τζον Αραμπούρου στο 63′. Μάλιστα, ειδικά για την αποβολή, θεωρούν σκανδαλώδες το ότι δεν κλήθηκε από τον VAR να τσεκάρει τη φάση. Κι αυτό γιατί ο Ναγιέφ Αγκέρντ πιθανώς να βρισκόταν πίσω από τον άσο από τη Βενεζουέλα, που θα γλίτωνε την κόκκινη. Μάλιστα, στο post για το βίντεο με τα παρασκήνια του ματς στα social media, οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας έγραψαν: «Ο Διάβολος ήταν ντυμένος στα μπλε», σε μια παρανόηση του παρατσουκλιού «Κόκκινοι Διάβολοι» της Γιουνάιτεντ.
El diablo vestía de azul.
— Real Sociedad Fútbol (@RealSociedad) March 14, 2025
Άπαντες στην Σοσιεδάδ… έκραξαν δημόσια τον Μπαστιέν για την διαιτησία του
«Ο Μπενουά Μπαστιέν, που φαίνεται πως στόχευσε σε χατ-τρικ, εμπόδισε την Ρεάλ από το να αγωνιστεί επί ίσοις όροις, ενώ σε κάποια σημεία έδειξε την ικανότητα της να περάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», έγραψε στην περιγραφή του βίντεο στο Youtube η Σοσιεδάδ, αφήνοντας υπόνοιες για τα πέναλτι της αγγλικής ομάδας. Παράλληλα, και ο προπονητής του συλλόγου, Ιμανιόλ Αγκουαθίλ, έκανε λόγο για αδικία εις βάρος της ομάδας του. Την ίδια στιγμή, ο Άριτζ Ελουστόνδο, που υπέπεσε σ’ ένα από τα πέναλτι, μιλώντας στην «Cadena SER», ανέφερε πως μέχρι και ο Πάτρικ Ντόργκου, υπέρ του οποίου δόθηκε το πέναλτι γελούσε με την παράβαση.
«Ο διαιτητής είπε πως μόνο ο Μίκελ (σ.σ. Ογιαρθάμπαλ) μπορούσε να μιλήσει, επειδή είναι ο αρχηγός. Εγώ του είπα ότι θα φύγουμε από το γήπεδο, γιατί όλο αυτό είναι απλά ντροπή. Ειλικρινά, έμεινα ακίνητος, με κοίταξε και είναι ξεκάθαρο πως υπήρξε μια μικρή επαφή, το VAR δεν το αναιρεί, αλλά δεν κάνω κάποια ενέργεια εγώ. Το πρώτο πέναλτι που έδωσε υπέρ τους, αυτό που δεν έδωσε σε live στιγμή στον Ογιαρθάμπαλ (σ.σ. το έδωσε μέσω VAR). Νομίζω μπορεί ο καθένας να καταλάβει την διάθεση του να σφυρίξει εναντίον μας, συμπεριλαμβανομένου και το πέναλτι που έδωσε στον Τραορέ. Είναι πολύ δύσκολο να προκριθείς έτσι», ανέφερε ο Ελουστόνδο.
Βέβαια, σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», ο Μπαστιέν και ο VAR Βίλι Ντελαχοντ, σφύριξαν μάλλον τα τελευταία τους παιχνίδια για φέτος στην Ευρώπη. Κι αυτό λόγω της κακής απόδοσης τους στο παιχνίδι αυτό. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως μια από τις υπογραφές στην μπάλα του αγώνα, που πήρε ο Φερνάντες λόγω του χατ-τρικ, έγραφε: «πόσο πλήρωσες τον διαιτητή;».
‘The devil was dressed in blue’. https://t.co/HJxTMlaV8n#RealSociedad #MUFC #UEL
— Football España (@footballespana_) March 14, 2025
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις