Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων υφίσταται ως διοργάνωση εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, το όνομα και η δομή του δεν ήταν πάντοτε ακριβώς ίδια. Αρχικά, ξεκίνησε ως Διηπειρωτικό Κύπελλο και ήταν απλά ένας αγώνας μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης κόντρα στην ομάδα που είχε κατακτήσει το Copa Libertadores. Από τη δεκαετία του 2000 κι έπειτα πήρε μια διαφορετική μορφή, αφού συμμετείχαν και ομάδες που είχαν κατακτήσει τα μεγαλύτερα τρόπαια από κάθε Ήπειρο. Η φετινή έκδοση του, όμως, αποτελεί και την μεγαλύτερη αλλαγή που έφερε η FIFA. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η διοργάνωση θα έχει 32 ομάδες κι ένα νέο format.
Η νέα διοργάνωση θα κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2025 στις ΗΠΑ. Μάλιστα, αρκετές κορυφαίες ομάδες ανά τον πλανήτη έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους εκεί. Μια από αυτές τις ομάδες ήταν και η Κλουμπ Λεόν. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η FIFA, η ομάδα από το Μεξικό δε θα λάβει τελικά μέρος στη διοργάνωση, καθώς απέτυχε να περάσει το… τεστ της κοινής ιδιοκτησίας. Βλέπετε, όπως διαπιστώθηκε, το πλειοψηφικό της πακέτο ανήκει στην εταιρεία Grupo Pachuca, η οποία έχει στην κατοχή της και την επίσης μεξικάνικη Πατσούκα, η οποία θα δώσει κανονικά το «παρών», ενώ ο αντικαταστάτης της Λεόν θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.
⛔️🇲🇽 OFFICIAL: Club León from Mexico have been kicked out of the Club World Cup.
Decision made by FIFA due to multi-club ownership rules with replacement to be announced soon.
It also means James Rodriguez won’t be part of the competitions. pic.twitter.com/CZkiAS8u02
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) March 21, 2025
Αναζητείται ο αντικαταστάτης της Λέον στο Μουντιάλ Συλλόγων
«Η επιτροπή εφέσεων της FIFA ενέκρινε μια απόφαση σχετικά με την Πατσούκα και την Λεόν. Μετά την αξιολόγηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων στον φάκελο, ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της FIFA αποφάσισε ότι τόσο η Πατσούκα όσο και η Λεόν δεν πληρούν τα κριτήρια σχετικά με την ιδιοκτησία πολλών συλλόγων. Η FIFA αποφάσισε ότι η Λεόν θα απομακρυνθεί από τη διοργάνωση και ο σύλλογος που θα γίνει δεκτός ως αντικαταστάτης της, θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο», ανέφερε η επιτροπή εφέσεων της FIFA.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
