Αν κάποιος δικαιούται ασύλου τον υποδεχόμαστε. Αν όμως κάποιος εισέλθει παράνομα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψει στη χώρα προέλευσης του», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, σήμερα , στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι ο καινούργιος ευρωπαϊκός κανονισμός των επιστροφών «θα μας δώσει εργαλεία για αυτή την πολιτική».
«Οι πολιτικές προτεραιότητες αφορούν τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης και την οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης που θα καλύπτει πραγματικές και διαπιστωμένες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων υποδομών στα νησιά ανατολικού Αιγαίου σημειώνοντας ότι η χώρα μας διαθέτει τέτοιες υποδομές που είναι απαραίτητες. «Ευχόμαστε να μην λειτουργούν ποτέ στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους», υπογράμμισε. Επανέλαβε και τη δέσμευση της κυβέρνησης να πρωτοστατήσει στον ευρωπαϊκό διάλογο για τις επιστροφές.
Για τη νόμιμη μετανάστευση, επισήμανε πώς πρέπει να καλύπτει διαπιστωμένες ανάγκες εργατών και πως το υπουργείο μετανάστευσης θα παίξει πρωταγωνιστικό συντονίζοντας τα συναρμόδια υπουργεία. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ευαισθησία της κυβέρνησης στα ζητήματα ασυνόδευτων ανηλίκων αλλά και στην επέκταση του προγράμματος ταχείας βίζας για Τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας. «Το οικονομικό αποτύπωμα έγινε ήδη εξαιρετικά αισθητό τον περασμένο χρόνο και φέτος θα συνεισφέρει επίσης σημαντικά», υπογράμμισε.
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις